Mafie po česku, aneb, Jeden den Bohuslava Panenky přehled

Mafie po česku, aneb, Jeden den Bohuslava Panenky
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101729/bmid_mafie-po-cesku-aneb-jeden-den-bohuslava-panenky.jpg 4 184 184

Mafie série

1. díl >

Román MAFIE PO ČESKU zobrazuje úplatkářství, rozkrádání, prostituci a různou spekulaci bující v naší společnosti. Hlavní postavou je Bohuslav Panenka, řečený Barry, úspěšný vedoucí pohostinství. Je stále nespokojený a vymýšlí nové možnosti obohacení své rodiny. Jeho manželka Marie nezapadá do rodinného klanu tzv. "mafiánů" a taktéž jeho starší syn Richard odchází od rodiny. Naopak jeho mladší syn Kryštof se má k světu k velkému nadšení otce. Barry vzpomíná na své dětství, na otce, který byl řezníkem a zahynul v koncentráku a na exkluzívní matku, která se uměla v životě otáčet. Jeho bratr Karel, žijící v bezdětném manželství končí ve vězení pro rozkrádání a spekulace. 3. vydání... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mafie po česku, aneb, Jeden den Bohuslava Panenky. Přihlašte se a napište ho.

ppheat
23.01.2025 4 z 5

Dobře se to čte, zajímavý náhled na dění v dobách minulých

DuncanIdaho
28.04.2024 4 z 5

Paní Frýbová popisovala ve svých knihách, jak to chodilo za socialismu a v devadesátkách. Tato kniha není vyjímkou. Dnešní mladí lidé už asi těžko knihu pochopí. Pro ně je doba socialismu stejně vzdálená jako doba přemyslovských knížat. Pamětníci ale knihu ocení.

vvikingg
02.02.2024 3 z 5

V devadesátkách byla Frýbová pomalu povinná četba, časem tenhle druh literatury ztrácí na aktuálnosti. Jsem po pár letech přečetl znovu, ale už to nebylo ono.

Kniha Mafie po česku, aneb, Jeden den Bohuslava Panenky v seznamech

v Mé knihovně170x