Magický průvodce městem pod pahorkem přehled

Magický průvodce městem pod pahorkem
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331882/bmid_magicky-pruvodce-mestem-pod-pahorke-vmG-331882.jpg 4 249 249

Šéfredaktor Olli Suominen vede středně velké nakladatelství, zaměřené na knížky pro děti a populárně naučnou literaturu. Jeho poklidný život, plný práce i rodinné rutiny, se změní, když si založí facebookový účet. Ozvou se mu totiž nejen kamarádi z dětství, ale i jeho první láska, nyní slavná spisovatelka, jež mu nabídne novou knihu - Magický průvodce městem. Citově okoralý Olli znovu zažívá probouzející se vášeň a posléze se ocitá před zásadním rozhodnutím. V době, kdy příprava rukopisu vrcholí a text se chystá do sazby, beze stopy zmizí jeho manželka a syn. Pouze na Ollim, bojujícím s vlastní amorálností a šrámy na duši, teď záleží, zda se rodina opět shledá. Šanci má jen jednu. Anebo?... celý text

Detektivky, krimi Horory Fantasy
Vydáno: , Paseka

Harjukaupungin salakäytävät, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magický průvodce městem pod pahorkem. Přihlašte se a napište ho.

alkazemka
15.09.2024 5 z 5

Od mé návštěvy Finska se ve mně něco změnilo. Konkrétně můj pohled na vše finské, což jaksi dá rozum, ale když jsem to napsala, přišlo mi, že to děsně dobře zní. Tu syrovou zemi jsem si i s jejími nejmilejšími divnoobyvateli na světě jednoduše zamilovala.
Vždycky jsem ráda četla, protože to je jako žít nekonečně mnoho dalších životů. A často si při čtení říkám, že nemám předjímat, že mám dát autorovi šanci a ne příběh furt někam sunout sama, jakobych nejlíp věděla, jak to má být dál. Bohužel se mi pak občas stává, že má fantazie předčí autorovu..... To však rozhodně není tento případ! Pan Jääskeläinen mě dokonale zaskočil nepřipravenou na takovou jízdu! Už dlouho mě knížka tak intenzivně mile nechytla. A víc neřeknu, protože nesmím ani naznačovat.

"Život je hruška, kterou obyčejně zapomeneme ve skleněné mísy a necháme scvrknout, zatímco den za dnem jíme brambory."

P.S. A jako bonus pan spisovatel navíc vypadá jako Severus Snape! Uaaaaaaaaa!

lvcx
27.08.2023 4 z 5

Nejdřív jsem byla ze závěru trochu v rozpacích, ale konce si opravdu musíte přečíst oba, aby to fungovalo, jak má. Což se krásně hodí k celému duchu knihy. Skoro mám chuť za to přidat hvězdu navíc.

000nugatovej
26.06.2023 4 z 5

Finské podivno.
Ale také varování - život není film, nežijte ho jako film. Dejte si pozor na filmovou magii, ač je tak líbezně lákavá:
"Zpovzdálí se ozývá broukání. Ženský hlas. Krásný, přímo konejšivý. Broukání se postupně mění v píseň. Olli ví, že by měl odejít, dokud ještě odejít může." (str. 59)
Varování - neuvažujte "cinematicky." Je to pak jen krůček od průšvihu:
"Začala jsem vidět život jako dobrodružství a sebe jako jeho tragickou, ale skvostnou hrdinku, která nakonec zvítězí nad svým těžkým osudem, pokud nezapomene žít bez bázně." (str. 260)

Kniha Magický průvodce městem pod pahorkem v seznamech