Medená rukavica přehled

Medená rukavica
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289654/medena-rukavica-0hb-289654.jpg 4 380 380

Magisterium série

Callum Hunt prežíva letné prázdniny inak ako ostatné deti. Jeho najbližším spoločníkom je vlk posadnutý chaosom a otec ho podozrieva, že v synovi drieme zlo. Okrem toho väčšina detí sa na jeseň nevracia do magického sveta magistéria, podzemnej čarodejníckej školy, a tak sa cíti osamelý. Callumov už i tak neľahký život sa ešte väčšmi skomplikuje, keď nazrie do pivnice a zistí, že vlastný otec ho chce zničiť a rovnako aj jeho vlka. Chlapec ujde do magistéria, lenže ani tu sa pohromy nekončia. Niekto ukradol alkahest, medenú rukavicu schopnú pripraviť niektorých mágov o čarodejnícke schopnosti. Pri hľadaní vinníka Call a jeho priatelia Aaron a Tamara upútajú pozornosť nebezpečných protivníkov a priblížia sa k ešte nebezpečnejšej pravde. Tajomstvá magistéria sa prehlbujú. Neuveriteľná púť chlapca, od ktorého môže závisieť osud sveta, pokračuje. Medená rukavica je druhá kniha z celosvetovo úspešnej série Magistérium.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)

The Copper Gauntlet, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medená rukavica. Přihlašte se a napište ho.

patricia8137
10.11.2024 5 z 5

Tento fantasy príbeh radím do kategórie oddychová jednohubka. Zhltla som ho za deň, čítanie som si užila aj napriek tomu, že už dávno nepatrím do cieľovej skupiny čitateľov. Musím vyzdvihnúť, že tento diel obsahoval viac napätia a akcie, dej sa neodohrával iba v podzemnej škole, autorky poslali hlavnú trojicu hrdinov na nebezpečnú misiu mimo Magistéria. Páčilo sa mi, že sa Callum nakoniec priznal a svojim priateľom prezradil pravdu o jeho osobe, ich priateľstvo to ešte viac posilnilo. Tajomstvá Magistéria ešte nie sú ani zďaleka odhalené, a preto sa neviem dočkať, čo si pre nás autorky pripravili v treťom diele.

Tyna_Pav
09.09.2024 4 z 5

Přijde mi to takové hezky ukončené, tak jsem zvědavá co se teda bude dít v dalších 3 dílech :D Ale hádám že se ukáže, že některé věci nejsou jak se zdají. Některé části této knihy mi přišly dost nedomyšlené (např. jak Tamara přišla k mobilu...), ale zkousnu to. Je to příjemné oddechové čtení i když dávno nejsem cílová skupina.

denniys
21.11.2023 4 z 5

U druhého dílu Magisteria se uchýlím ke 4 hvězdičkám, je to perfektní příběh, ale pomyslné dokonalosti předchozího dílu prostě nedosahuje, ačkoliv proti jiným knihám vyniká..
Těším se na pokračování Callova příběhu a jsem zvědavá, jak se nakonec předvede Jasper..

Připravované knižní novinky (30. 11. - 6. 12.)

29.11.2015

Kniha Medená rukavica v seznamech