Mágové a šarlatáni přehled

Mágové a šarlatáni
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492594/bmid_magove-a-sarlatani-KEp-492594.jpg 4 40 40

Střež se jich! Stojí na jednom z několika útržků ze starých knih, které Karel našel na půdě rodinného domu. Obsah slov z dávných časů jej vtahuje do pátrání po jejich autorovi, záhadném F. F. Při hledání stop vedoucích k rozluštění tajemství Karlovi zdatně sekunduje jeho přítelkyně Eliška. Čím víc však o tajuplném muži zjišťují, tím častěji jsou nuceni připustit, že na světě možná existuje ještě jedno řemeslo, na něž lidé už dávno zapomněli… To, které provozuje cech čarodějů. Objevují příběh mladého tovaryše čarodějného řemesla, který se kdysi vydal na pouť evropským kontinentem, aby naplnil svůj osud a zabezpečil přežití magie v dobách, kdy takzvaný rozum získal převahu nad přírodou a jejími silami. V dobách, kdy nastal soumrak magie.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mágové a šarlatáni. Přihlašte se a napište ho.

Gymnazista_160
26.10.2024 5 z 5

Skvělá kniha,pro někoho kdo je netrpělivý je možná trochu dlouhá ale já to beru jako pozitivum kvůli velkému rozvinutí postav.5 hvězdiček dávám s naprosto klidným svědomím

kerr.cani
21.09.2023 3 z 5

Kniha se četla lehce, má i moc pěkný, malý formát, takže ideální do kabelky :D Líbilo se mi prolínání dvou dějů, ale upřímné po skončení jedné části knihy (nechci spoilerovat, týká se Fabricia) mi přijde, že už to tak jako došlo do toho bodu, kdy by ta kniha klidně mohla být uzavřena, i když by to pak nedávalo smysl s tím propojením současnosti. Každopádně posledních pár stránek už jsem spíš tak jenom jako přeběhla, dávám 3/5, protože byla příjemná, ale ne natolik, abych z ní byla úplně unešená.

Malarkey
30.05.2023 4 z 5

Může se zdát, že tato kniha bude spíš odpočinkové fantasy čtení, ale nenechte se mýlit, autor v ní skryl celou řadu myšlenek, které čtenářovi s radostí rozjasní den.

Pravda, že Mágové a šarlatáni na první pohled vypadají trošičku jako taková pohodová záležitost až s takovou pohádkovou atmosférou. Postupně ale čtenáře vpravují do příběhu mága Fabricia Fabrici, jehož děj je zasazen do minulosti. Střídavě ale jednotlivé kapitoly odvíjí i příběh ze současnosti, kde Karel těžce prokrastinuje a dělá všecko pro to, aby nezačal psát bakalářskou práci, až se dostane k tajuplným knihám, pod kterými je právě mág Fabricio Fabrici podepsán. A tak se začne ponenáhlu odvíjet příběh o poznání, dokud nedojde k protnutí dvou příběhových linek v jedno.

Kniha se krásně četla. Pro svůj nápad jsem v tom cítil mnohdy i takovou tu atmosféru, jako když jsem poprvé viděl film Hvězdný prach, který vzešel z pera spisovatele Neila Gaimana. Jen je obrovská škoda, že ten potenciál zůstal nevyužit a závěr vyzní trošku do ztracena. Pro obrovskou autorovu fantasii (který si neskutečně vyhrál se světem čarodějů a jednotlivými pojmenováními fantastických zvířat) by si to zasloužilo epičtější závěr. I tak ale určitě velice vydařený kousek a dost se těším, co autor představí příště.

Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)

22.05.2022

...neboť takhle magie nefunguje.

Kniha Mágové a šarlatáni v seznamech