Mahulena, krásná panna přehled
Božena Němcová , Jaroslav Seifert
Slovenské pohádky a pověsti B. Němcové vypravuje Jaroslav Seifert.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mahulena, krásná panna. Přihlašte se a napište ho.

Knihu jsem už kdysi dávno jako malé dítko četla a nyní jsem si ji sehnala - v antikvariátu, protože knihobudky u nás nejsou ;-) - do Čtenářské výzvy. A zase se mi všechny pohádky moc líbily. Tentokrát mají svůj původ na Slovensku, ale od těch českých se nějak moc neliší a některé jsou dokonce téměř totožné. Jednotlivě se o nich rozepisovat nebudu, knihu ohodnotím jako celek všemi pěti hvězdičkami - byla pro mne po thrillerech, které čtu obvykle, opravdovým balzámem na duši, a doporučím všem bez rozdílu věku ;-).

„Mahulena, krásná panna tojsou pohádky a pověsti Boženy Němcové. Jako malá jsem ji chtěla zbožňovala i pro krásný přebal. Obsahuje pohádky: O Slunečníkiu, Měsíčníku, Větrníku, o krásné Ulianě, O dvanácti měsíčkách, O Popelce, Sůl nad zlato, Jak šlo vejce na vandr, O pyšné panně, Tři citrony, O Širokém, Dlouhém a Bystrozrakém a mnoho dalších.
Kniha Mahulena, krásná panna v seznamech
v Mé knihovně | 111x |
V detstve som ju mala veľmi rada, pretože toto boli absolútne najkrajšie rozprávky zo všetkých a bola by som ich počúvala, čítala a pozerala sfilmované dookola. Obal je taktiež nezabudnuteľný, tá ilustrácia sa mi zapísala do spomienok aj po rokoch a vďaka databáze som si ju oživala. Za mňa jeden z najlepších výberov a interpretácií klasických rozprávok, ktoré okúzľujú generácie.