Maják, mnich a mrtvý dědeček přehled
Fredrik Brounéus
George Larkson je obyčejný kluk na Novém Zélandu: sní o tom, že se stane rockovou hvězdou, tajně miluje svoji spolužačku a ve škole se k smrti nudí. Jeho život se však obrátí v naprostý chaos, když ho jednou v noci navštíví jeho mrtvý dědeček. Vzápětí mu začnou předávat tajuplné zprávy pavouci a k završení všeho se ráno ve dveřích objeví neznámý tibetský mnich s životně důležitým úkolem: George je jediný, kdo může zachránit lidstvo a celý svět před zkázou – záhadný reinkarnační maják nesmí padnout do zločinných rukou... Přestože román zkoumá vážná témata, jako je smrt, reinkarnace, ekologické hrozby, přelidnění a otázka svobodné vůle, činí tak osvěžujícím způsobem: kombinuje fantasy, science fiction, dobrodružno a komično, překypuje svižnou akcí, energickými dialogy a okamžiky, kdy budete doslova vybuchovat smíchy. Ideální čtení pro přemýšlivé dospívající i jejich rodiče. -- 1. vydání.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , ArgoOriginální název:
The Prince of Soul and the Lighthouse, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maják, mnich a mrtvý dědeček. Přihlašte se a napište ho.
Taková kravina XD ale opravdu mě to bavilo.
Občas se v knížce našla nějaká chyba, třeba když chyběla " na konci přímé řeči, na to by si mělo nakladatelství dát pozor.
Kniha Maják, mnich a mrtvý dědeček v seznamech
Rychle přečteno, ale znovu číst nebudu. Zajímavý pohled na téma reinkarnace a smyslu života. Určitě zajímavé, ale trochu šílené. Ke konci knihy mi přišlo, že autor pouze natahuje příběh a spád příběhu upadal.