Kopírák přehled
Sam Holland
Nejděsivější krimi thriller roku! Má krutost nějaké hranice? Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální … a povědomou. Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi – Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Edmund Kemper a další. Vysloužil si proto přezdívku Kopírák. Co když se ale rozhodne své vzory ještě překonat?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
The Echo Man, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kopírák. Přihlašte se a napište ho.
Za mě vůbec ne.
Nezáživné, překombinované, mnoho postav s blbými jmény.
Spíš než thriller to je detektivka a spousta rozhovorů a vyšetřování, což mě vůbec nebaví.
Přeskákáno velmi rychle na konec a pryč.
Myslela jsem si o sobě, že mám silný žaludek a vydržím toho hodně. Když jsem ale při četbě musela odložit svoji polomáčenou sušenku, protože se mi zvedal žaludek, zjistila jsem, že tohle je už i pro mě na hraně.
Popisy vražd, z pitevny, mučení, kdy to čvachtá, kosti dřou o sebe a podobné věci jsou hodně detailní, syrový a mě trnuly zuby.
Příběh sám o sobě byl napínavý. Trochu se mi občas pletly postavy. Ale jinak jsem děj hltala. Hlavní vyšetřovatelky mi bylo líto – vyřešit a najít takového psychopata, jsem jí vůbec nezáviděla. Hra na kočku a myč pořádně gradovala!
Z vedlejšího děje s Jessicou jsem měla rozporuplné pocity. Přišlo mi, že jsem něco podobného už četla a zároveň jsem byla moc zvědavá, jak to do celého příběhu zapadne.
Na vraha jsem měla tip asi od půlky knihy, ale do poslední chvíle jsem si ničím nebyla jistá. Závěr celé knihy byl totální masakr. Bylo to trochu zamotané, ale nejvíce mě naštval samotný závěr, kdy jsem měla sto chutí mlátit se do hlavy čímkoli, co bylo poblíž a křičet: „Takhle to nemůže sakra skončit!!!“
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2023)
01.09.2023
10 nejprodávanějších knih (28. týden)
19.07.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Kopírák v seznamech
v Přečtených | 1 041x |
Morbidní, nechutné, zvrácené, hromada mrtvých a litry krve. Popisy jak si vrah pohrává s oběťmi. Kniha má krátké kapitoly, takže se pěkně čte. Postavy jsou pěkně popsány ale tím to kladné končí.
Chování postav postrádá logiku a charakter. Opravdu není normální aby se žena, který někdo zapálí dům a zraní dceru, která je v nemocnici a starají se o ní babička s dědou. A samotná žena, která je hlavní podezřelou se nastěhuje k detektivovi a pomáhá mu s případem. Tak to mi hlava nebere.
Policejní sbor tupý jako tágo, který nedokáže vyšetřit kdo ukradl v obchodě housku. Většina postav mluví nehorázně vulgárně.
Námět na knihu je velmi lákavý ale provedení totální hrůza. Tohle má být NEJDĚSIVĚJŠÍ THRILLER ROKU? KTERÉHO? To opravdu NE! Spíše PROPADÁK ROKU. Hlavně že kniha měla velkou propagaci.
Chápu že se někomu kniha líbí a někomu ne. Každý člověk má svůj vlastní názor.