Malá kniha o Islanďanech přehled

Malá kniha o Islanďanech
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249145/bmid_mala-kniha-o-islandanech-249145.jpg 4 95 95

Island je pro mnoho Evropanů velkou záhadou. Tato útlá kniha od rodilé Islanďanky, která strávila velkou část svého života v zahraničí, odkrývá značný počet specifik tohoto severského národa. Proč jsou Islanďané špatní řidiči? Jak se staví k cizincům? Co si představují pod pojmem svoboda a jak se seznamují? Odpovědi najdete v padesáti „miniaturních esejích“ psaných s humorem, ironií i pochopením.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malá kniha o Islanďanech. Přihlašte se a napište ho.

CervenaVeronika
05.05.2023 3 z 5

Po čase lehce repetitivní čtení, které je spíše vtipem, než reálnou sondou do života Islanďanů. Asi bych ji nepotřebovala číst.

Simstr
12.10.2021 3 z 5

Jednohubečka ke kávičce :-) na Islandu jsem byla, s něčím né úplně souhlasím. Vadilo mi, že se autorka moc zasekla na vysvětlování jmen a příjmení. Kapitoly bych více propracovala. Ale potěšilo, něco bylo i úsměvné.

svarnyp
30.04.2020 3 z 5

Takové malé vyprávění o pár zvláštnostech Islandu. Je zajímavé, nakolik mi tu chybělo hlubší porovnání s domácím prostředím (jako např. v Amerických denících). Kratičké postřehy, které se občas překrývají, jsou dobré odpočinkové čtení.

Kniha Malá kniha o Islanďanech v seznamech

Autorovy knížky