Malé ženy přehled

Malé ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34665/bmid_male-zeny-ajs-34665.png 4 1760 1760

Malé ženy série

1. díl >

Meg, Jo, Beth a malá Amy čekají s napětím i steskem na tatínka. Přesto jejich život není složen jen z trpného čekání. Naopak, děvčata prožívají mnohá dobrodružství, čelí i nástrahám, které pramení z dospívání. Jejich cesty se na čas rozdělí, aby se opětovně sešly v rodinném kruhu. Slavný americký román, který vychází v Čechách poprvé kompletní, vypráví příběh čtyř sester. Román se odehrává během občanské války (Severu proti Jihu).... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub

Little Women, 1868

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malé ženy. Přihlašte se a napište ho.

Vrbická1999
11.03.2025 5 z 5

Dočteno 8. března. Lepší čtení na MDŽ než Malé ženy jsem si nemohla vybrat. Skrývají v sobě tolik laskavosti, něhy, lásky, moudrosti a ponaučení. Nádhera. Navždycky v mém srdci.

dzejkbeltygros
03.03.2025 3.5 z 5

Sourozenectví, kamarádství a náprava chyb.

Dřív lidi šli třeba na sběr a pak za vydělanou částku šli do divadla. Jde tu dost cítit rozdíl mezi tehdejší a dnešní dobou. I když některé věci se ani časem nemění, takže nám autorka ukazuje, že co pro jednoho má velký význam, pro druhého nemusí nic znamenat.

Beth nedostala tolik prostoru, ale u Amy, Jo a Meg vidíme jejich vývoj, jak si uvědomují nějaké své chyby, reakce a chování, které se pak snaží napravit.

Čtivost je taková průměrná, přišlo mi to chvílemi trochu dlouhé, ale nic co by se nedalo přežít.

Amneris
08.02.2025 4 z 5

Viděla jsem nejprve film, který se velmi líbil a díky čtenářské výzvě jsem si konečně přečetla i knižní předlohu. Příběh byl velmi čtivý, nejvíc jsem si oblíbila Josefínu. Líbila se mi její odvaha a odhodlání v mnoha věcech. I ostatní sestry byly moc fajn :-)

Knižní novinky (7. týden)

08.02.2020

... a hlavně prales knížek, v němž se mohla po libosti toulat, to vše pro ni učinilo z knihovny kraj blaženosti.

Better be happy old maids than unhappy wives, or unmaidenly girls, running about to find a husband. Don't be troubled, Meg, poverty seldom daunts a sincere lover. Some of the best and most honoured women I know were poor girls, but so love-worthy that they were not allowed to be old maids.

Zfilmováno

Malé ženy (2019)

Kniha Malé ženy v seznamech

v Přečtených2 671x
ve Čtenářské výzvě1 122x
v Mé knihovně756x
v Chystám se číst1 226x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)