Vůně ďábla přehled
Mons Kallentoft
Případy inspektorky Malin Forsové série
Malin prochází osobní krizí a kvůli nevyřešenému případu se utápí v alkoholu. Její šéf jí nabídne poslední šanci a pošle ji na několik měsíců do Thajska, kde má pracovat jako kontaktní policistka na švédské ambasádě v Bangkoku. Velkoměsto však není plné jen vůní, barev a zvuků, ale i korupce, drog, alkoholu a smrti. Osamělost v cizím městě je pro Malin náročnou zkouškou a pokušení ji provází na každém kroku. Záchránit ji může jen práce. Když se ve městě nalezne tělo švédské ženy, probudí se v Malin lovecký instinkt. Proč byla žena zavražděna tak brutálním způsobem? Malin se ocitá uprostřed případu, se kterým si neví rady thajská ani švédská policie. Aby našla řešení i nemilosrdného vraha, bude se muset ponořit hluboko do minulosti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , HostOriginální název:
Djävulsdoften, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vůně ďábla. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se sice jmenuje Vůně ďábla, ale jediné, co jsem při čtení cítila, byl pach celodenně zpocených těl a lidského mraveniště v podobě Bangkoku. Zasazením do jihovýchodní Asie se totiž tento díl v rámci celé série vymyká. Navíc Malin je v Thajsku sama, bez svých kolegů a doslova chlastá první ligu, čímž mně osobně se teď dost zprotivila. Také mě udivovalo, jak dokáže být tato relativně chytrá ženská natolik naivní. Vyústění případu bylo zrychlené a podtrhlo ne úplně dobrý dojem z kvality tohoto příběhu.
Na závěr jen takový postřeh (který se koneckonců objeví až na konci knihy) - být přeložen z Bangkoku do Kábulu je taky docela za trest, ne?
Knižní novinky (12. týden)
18.03.2019
Kniha Vůně ďábla v seznamech
detektivní a krimi romány švédská literatura Thajsko severská krimi
2011 | Zimní oběť |
2014 | Páté roční období |
2011 | Letní smrt |
2013 | Jarní mrtví |
2016 | Větrné duše |
Zklamání. Malinina sebedestruktivita už byla únavná, děj se stále točil dokola a rozuzlení nebylo moc překvapivé ani mi moc nedávalo smysl.