Zimní oběť přehled
Mons Kallentoft
Případy inspektorky Malin Forsové série
1. díl >
Panuje nejstudenější zima, jakou kdo pamatuje. Za obzvlášť mrazivé noci je nalezeno tělo obézního muže visící na osamělém stromě uprostřed větrem ošlehané pustiny Östergötlandu. Případem je pověřena mladá kriminální inspektorka Malin Forsová, svobodná matka řešící své osobní problémy. S kolegy z linköpinské policie musí zjistit, kdo je onen muž a jak se jeho tělo ocitlo na stromě. A kdo ho zavraždil. Hledání vraha zavede Malin k nejtemnějším zákoutím lidského srdce. První díl kriminální série Monse Kallentofta, „nového krále skandinávské detektivky“, se okamžitě po vydání stal bestsellerem. Jen ve Švédsku bylo prodáno více než tři sta tisíc výtisků, kniha zde byla celé tři měsíce nejprodávanějším titulem a dominovala žebříčkům prodejnosti i v ostatních severských zemích. Práva byla prodána již do jedenácti zemí a chystá se filmové zpracování celé série.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , HostOriginální název:
Midvinterblod, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní oběť. Přihlašte se a napište ho.
Sorry ale tohle ne. Napsat knihu v holých větách, stroze, informačně v současné době nejde. Nefunguje to, aspoň u mě ne. Tak hrozně se mi to příčilo, že jsem více než polovinu přelétl jen tak zběžně. Tohle bylo vážně špatný a na další díl mě to nenavnadilo. Konec předvídatelný. 45%
Dá se plakat u kriminálního románu? V mém případě ano. Čtivé, netradiční komentáře z pohledu oběti. Někteří lidé by neměli mít děti. Někteří lidé by neměli být.
Kniha Zimní oběť v seznamech
švédská literatura severská krimi zima švédské detektivky
2011 | Zimní oběť |
2014 | Páté roční období |
2011 | Letní smrt |
2013 | Jarní mrtví |
2016 | Větrné duše |
Kruté, a současně poetické? Ano, takové jsou detektivky Monse Kallentofta. Někomu se autorův styl nemusí líbit, ale mně moc, jeho detektivky jsou vynikající. Už čtu druhý díl série.