Pokušení přehled
Jo Beverley
Mallorenovi série
Anglie, někdy kolem roku 1750 Porcia St. Claire má problémy. Její nevlastní bratr Oliver prohrál v kartách rodové panství, a tak se oba sourozenci vypraví do Londýna, aby požádali o pomoc vzdáleného příbuzného, mocného hraběte z Walgravu. Ten však není k zastižení, navíc Oliver opět podlehne hráčské vášni a prohraje další peníze. Vymahatelé dluhů mu vyhrožují zabitím a zdá se, že své varování myslí zcela vážně. Porcia se odhodlá zachránit bratra tím, že získá požadovanou sumu prodejem svého panenství na aukci ve vyhlášeném londýnském nevěstinci. Bryght Malloren se s mladou ženou již několikrát setkal a její odvaha ho zaujala. Když se dozví, jaké výše dosáhly Oliverovy dluhy, rozhodne se vzít Porciin osud do svých rukou a nabídne jí sňatek. Všem to připadá jako lukrativní nabídka, ale Porcia je rozhodnuta neprovdat se za hazardního hráče, přestože ji Bryght silně přitahuje. Dokáže odolat jeho kouzlu?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2005 , DominoOriginální název:
Tempting Fortune, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokušení. Přihlašte se a napište ho.
Začala jsem číst druhou sérii autory Jo Beverley a moc se mi líbí, i když souhlasím s názorem jedné čtenářky, že hlavní hrdinka občas nevěděla co chce.
Hodně nemusím děj, kde vystupuje hloupý bratr, který prohrává opakovaně peníze v kartách, takže jsem to na straně 80 vzdala, protože jsem z anotace věděla, že mě ještě čeká další prohra, neb bude prodávat to své panenství...
Kniha Pokušení v seznamech
Anglie 18. století historické romance
2007 | Smluvený sňatek |
2004 | Nespoutaná dáma |
2002 | Černý markýz |
2005 | Hříšná dáma |
2005 | Pokušení |
(SPOILER) Hmm... Portia nesnáší hazard a spekulace. To chápu (otec, bratr). Je dost puritánská. Bryght ji považuje za silnou, odvážnou, tvrdohlavou oporu rodiny. Mně prišla spíš zatvrzelá, nerozumná a zbrklá. Navíc nespravedlivá. Hazard je možná zlo, ale provinil se hlavně Oliver. Bezmyšlenkovitě vsadit střechu nad hlavou bylo jeho rozhodnutí. Bryght se jí snažil pomoci, ačkoliv to nebyla jeho věc a sklidil akorát nevděk. A ona se také sázela, navíc ne moc chytře a poněkud v rozporu se svým puritánstvím.
Pravda, snažila se Bryghtovi vyhnout, když zjistila, že ji tak moc přitahuje. A ten s ní neváhal manipulovat, když se mu to hodilo. Také si mohli leccos vysvětlit včas a vyvarovali by se tak spousty problémů.
Ta záležitost s rotundou a veřejným vystoupením... to bylo úplně mimo mísu, ale autorka očividně ráda používá šokující prvky.
Jsem znechucena Fortem. Je to pokrytec.