Jedovatá stopa přehled

Jedovatá stopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530428/bmid_jedovata-stopa-65d338dd4921b.jpg 4 60 60

Mallowan Hall série

< 2. díl

Další skvělá cosy crime pro fanoušky detektivek Agathy Christie! V anglických honosných sídlech se o vraždách obvykle moc nehovoří. Mallowan Hall, kde žije Agatha Christie a její manžel Max, je však výjimkou. A zdejší svérázná hospodyně Phyllida Brightová s potěšením zločiny rozebírá se svou zaměstnavatelkou. Když v sousední vesnici na koktejlové party, pořádané pro účastníky prestižní soutěže ve psaní, již organizuje klub slavných autorů detektivek, dojde k vraždě, je to příliš zajímavé a lákavé, než aby jí Phyllida odolala. Ale zároveň v sobě skrývá plno úskoků a nebezpečí, protože každý host zde je expertem na vraždy – a na to, jak ji provést dokonale.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

A Trace of Poison, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedovatá stopa. Přihlašte se a napište ho.

cérka
26.11.2024 3 z 5

Důvod proč čtu podobné knihy je, že je v nich aspoň trošku zachycen běžný život obyčejných lidí. Bohužel samotný příběh a jednotlivé postavy mi v tomto vyprávění moc nesedí. Hospodyně Phyllida je na mě až moc svérázná a policie příliš upozaděná. Pokud by se autorce podařilo tento vztah trochu narovnat a poodhalit tajemství samotné Phyllidy budu mnohem více spokojena.

EvaApple
20.11.2024 4 z 5

Řekla bych, že největším tahákem této knihy je přítomnost Agathy Christie jako přítelkyně hlavní postavy. Tematicky nic, co by Vám nedalo spát, ale přesto čtivé a anglicky klasické. Pokud hledáte detektivkovou oddechovku, toto bude správná volba, na podzimní i zimní večery jako dělaná.

Chesterton
13.11.2024 3.5 z 5

Starosvětské, nenáročné, ale čtivé. Phyllida je svou nesnesitelností často vtipná zvlášť v kombinaci s řidičem Brandfordem a štěnětem Myrtle. Další díly spíš vyhledávat nebudu, ale pro jednou jsem si tu laskavou jednoduchost užila.
3/4

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024

Kniha Jedovatá stopa v seznamech