Málo času na život přehled
Camille Pagán
Libby Millerová byla vždy nenapravitelný optimista. Život si s námi však někdy krutě pohrává, a tak poté, co se její manželství rozpadá a ani doktoři nepřinášejí příliš optimistické zprávy, Libby poznává, že její růžové brýle byly spíš brýlemi slepeckými. Vše hází za hlavu a opouští svůj dosavadní život v Chicagu a zamíří přímo na slunné pláže Karibiku. Vstříc možná poslednímu dobrodružství. Ani sluncem zalité písky a azurové moře jí však nepomáhají uzavřít minulost a čelit budoucnosti. Každý den v tropickém ráji může být tím posledním. S pomocí svého bratra-dvojčete a s novým vztahem na obzoru se však dá postavit i osudu. Bude vše riskovat kvůli životu a lásce?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Life and Other Near-Death Experiences, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Málo času na život. Přihlašte se a napište ho.
Takový běžný románek a nebýt tam tak často zmiňovaná R., dalo by se napsat i oddechový. Ano, Libby byla protivná na Toma, ale kdyby nebylo této dg., tak by bylo asi vše jinak.
Doporučuji nečíst, pokud máte nějakou hnusnou nemoc
Knižní novinky (27. týden)
01.07.2019
Kniha Málo času na život v seznamech
(SPOILER) Asi jsem čekala více vyprávění, ale přišlo mi, že se hlavní hrdinka zacyklila ve vzpomínách, pláči a věčném opakování o svém neodvartném konci. Rozhodně chápu, že přijít o rodice v útlem věku a pak mít diagnostikovanou stejnou chorobu, která mi ho vzala musí být strašné a nijak to nezlehčuji, ale tohle - jak sama autorka na konci připomene - je fikce. Měla by aspoň tochu "odlehčit" a ukázat, jak hořkost takové situace zvládnout. A s humorem, který zde sice byl, ale nějak mi nestačil. Taky mi přijde, jak kdyby jí Tom podvedl o svatební noci s nejlepší kamarádkou. Minimálně to by byl odpovídající hřích k jeho trestu. Být gay, s čímž zjevně i sám dost dlouho bojoval a užvaněná Libs jen neposlouchala, muselo pro něj být dost těžké a pak od ní schytá takovou bídu. Bylo mi ho líto.
Alespoň jsem si užívala popis karibiku a tamního obyvatelstva a kniha měla dobrý konec a hezky se četla. Jen jsem se prostě nedokázala plně zakousnout a těšila se, až se dozvím, jak to dopadne.