Búrlivé vyznanie přehled
Johanna Lindsey
Malory Family série
James Malory sa chystá na plavbu do Ameriky, aby tam uviedol do spoločnosti svoju dcéru Jacqueline. Mladá dáma si cestu nevie predstaviť bez sesternice a nerozlučnej priateľky Judith, a tak presvedčia rodičov, aby sa k ním Judith pridala. Obe krásky sa na cestu tešia a zaumienia si, že sa za žiadnu cenu nezaľúbia hneď počas prvej spoločenskej sezóny. Judithine plány však naruší stretnutie s duchom, s ktorým sa kedysi stretla v starom strašidelnom sídle a v myšlienkach ju máta už celé roky. Tým duchom nie je nik iný ako Nathan Tremayne, pašerák so slučkou okolo krku. Nathan sa zamestná na lodi, rozhodnutý splniť v Amerike tajnú misiu, a tak si zabezpečiť milosť. Na otvorenom mori sa medzi príťažlivým kriminálnikom a mladučkou zlatovláskou rozpútajú vášne, no Nathana trápi podozrenie, či sa táto aristokratická kráska s darebákom, ako je on, len nezahráva. Autorka bestsellerov Johanna Lindseyová sa vo vzrušujúcom príbehu nespútanej túžby vracia do oslnivého sveta Maloryovcov, aristokratickej rodiny vychýrených dobrodruhov a temperamentných žien.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
Stormy Persuasion
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Búrlivé vyznanie. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Chápu jistou míru nedůvěry, ale Judyina podezíravost a útočnost byla trochu přes. Štěkala na něj, že je zločinec - ano, pašeráctví je nezákonné, ale její vlastní strýc byl deset let pirátem a bratrancova manželka se 15 let živila jako zloděj. Obvinila ho ze vstupu na cizí pozemek, o čemž se přesvědčila tím, že sama vlezla na cizí pozemek. Když řekl, že dům mu patří, osočila ho ze lhaní, ale sama nevěděla, kdo je současný vlastník. Byla přesvědčená, že nemůže být tesař - ale to by se na lodi asi rychle ukázalo a zcela pravděpodobně si ho proklepli už před vyplutím... A dalo by se v tomto duchu pokračovat. Celkem povrchní a pokrytecké.
Podezření z krádeže nebylo úplně nelogické, ale její první reakce byla opět přehnaná. Udivilo mě jen, že se víc nezajímali o Andyho a Catherine - ta strávila v kajutách většinu plavby, navíc bez dozoru a uměla velice dobře šít. A různé skryté kapsičky a cennosti zašité do oblečení nebyly v té době nic neznámého.
Nathan se mi líbil víc, ale ani jeho postava nebyla úplně domyšlená. Jeho únik ze spárů justice a vzestup na společenském žebříčku byl poněkud pohádkový.
Ale bylo to výrazně lepší, než třeba Dáma a námořník, kterou jsem četla předtím.
Perfektne napísané od začiatku až po koniec. Príbeh je pútavý a vtipný. Potešila ma aj spoločnosť "starších" predstaviteľov z predchádzajúcich dielov.
Kniha Búrlivé vyznanie v seznamech
piráti pašeráctví únosy romance
2001 | Bouřlivé objetí |
1999 | Řekni, že mě miluješ |
2001 | Okouzlení |
2012 | Dokonalá partie |
2001 | Zajatá nevěsta |
Po dlouhé době kniha, co mě vtáhla do děje od začátku.. Duch, který se postupně ukázal, že je živý až moc a dívka která proti svému přesvědčení zažívá nečekané dobrodružství. Sice jejich vzájemné lži se mohly zdát jako bezvýznamné až směšné, mě se velmi líbila Nathanova povaha, nebojácný, drzý, pohotový muž se srdcem na dlani, který umí dostat ženu do krásných problémů. :) Navíc miluju Malory family. Jejich přestřelky jsou krásným kořením celé série. :))