Malvínčiny Vánoce přehled
Kristína Mišovičová
Lištička Malvínka prožívá svou první zimu. Na krajinu se snášejí sněhové vločky a všude je tolik nepoznaného! Když se Malvínka jednoho dne zatoulá k domku na kraji lesa, nestačí se divit. Co to ti lidé pečou za voňavé koláčky? Proč mají v domě malý stromeček? A co jsou ty Vánoce vlastně zač? Díky zvířátkům z lesa i novým kamarádům Jiříkovi a Johance se nakonec všechno dozví. A jak oslaví své první Vánoce ona?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malvínčiny Vánoce. Přihlašte se a napište ho.
Krásný příběh, nádherné ilustrace, jednotné téma. Nás knížka bavila, zaujala, na předvánoční čtení jak dělaná:)
Krasna knizka proste skvely objev letosniho roku. Knizka ma nadherny pribeh, kde se deti dozvi o mnoha vanocnich tradicich hravou a nenasilnou formou. Navic ma opravdu nadherne ilustrace. Cetli jsme ji cely advent, knize by urcite neublizilo pridat trochu kapitol, aby jich bylo 24. To by bylo skvele, holky po ni naprosto touzily kazdy vecer a touzily vedet co zase zazije Malvinka za dobrodruzstvi. Nicmene… vubec by neudkodilo trochu genderove vyvazenosti. Co se mi nelibilo je, ze holcickam podstrkuje predstavu, ze u maminek je bezne stat v kuchyni a o vsechny se starat a z tatinku dela nemehla, ktera nemaji rozum a rozbiji sane a ani je nedokazou spravit. Chvilkama jsem si rikala “wtf” ? Touzim, aby v knize byla realita, to ze muzi jsou vic nez mimina, ze umi byt sve zene partnerem, ze umi fungovat v kuchyni atd. Pro cloveka, ktery vyrostl v genderove vyvazene rodine je tohle celkem sok a skok do stredoveku.
Kniha Malvínčiny Vánoce v seznamech
2010 | Jednou pochopíš |
2021 | Malvínčiny Vánoce |
2012 | Vráť mi moje sny |
2008 | Nezabudni milovať |
2013 | Čakanka |
Nádherná kniha pro děti a ty ilustrace jsou naprosto dokonalé.