Malý Bobeš I. díl přehled

Malý Bobeš I. díl
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135307/maly-bobes-i-dil-Dhm-135307.jpg 4 39 39

Jedna z nejkásnějších dětských knih, dokonale chápající dětské vnímání světa, příběh kluka, který prožívá různá dobrodružství běžného života.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý Bobeš I. díl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

huhuhu
19.01.2024 5 z 5

Četla jsem kdysi ve 2. třídě a teď znovu svým synům (8 a 6 let). Musím říct, že tahle na první pohled zastaralá kniha je i pro dnešní děti zajímavá, kluci poslouchali pozorně a 5letého "rozumbradu" Bobše si velmi oblíbili. Ale je dobré Bobšovy příběhy číst společně, přece jen je potřeba leccos vysvětlit a prodebatovat. Děti se dozví mnohé o životě v minulosti (děj se odehrává na počátku 20. st., nikoliv ve 30. letech, jak tvrdí anotace zde na DK - ve 30. letech ji Pleva napsal) a autor před nimi netají ani nejrůznější životní těžkosti (třeba úplný závěr 1. dílu mi už přišel docela drsný - a pokud si dobře pamatuji, ve 2. dílu bude těch smutných věcí ještě víc). Ale když je rodič ochotný s dětmi o přečteném debatovat, určitě jim to velmi rozšíří obzory.

Nofar197
19.12.2023 5 z 5

Malý Josifek přezdívaný svými rodiči Bobes vyrůstá v příjemné malé chaloupce ve vesnici Radobylice. Otec je lesním dělníkem, společně s nimi žijí i babička a dědeček. Nezkažený pohled na svět pětiletého chlapce se však začíná postupně zakalovat konfrontaci se stejně starým děvčátkem Bozenkou, dcerou radobylickeho rychtáře, i seznamením se se syny tzv. Bezrucky, žijícími v neutesenych podmínkách s otcem alkoholikem v obecní chalupě.
Poté, co je Bobsuv otec fatálně zraněný během své práce v lese a po zjištění, že fyzicky náročnou práci lesního dělníka již nebude moci vykonávat, stěhuje se celá rodina do města v naději, že je čeká snad lepší osud.......
Povinná četba ve druhé třídě, ale v té době jsem měla již oba díly prelouskane. Jedna z mých oblíbených knih, která ani po čtyřiceti letech nechybí v mě knihovně.

"Ne, Bobes není ani zlý ani špinavý, a není horší než Boženka, protože je to dítě, a děti si mají být všechny navzájem rovny."


MiroslavKutík
08.11.2023 4 z 5

Pro mě povinná četba na škole.
Pamatuji si že se mi kniha líbila a četla se sama a rychle. A dostal jsem za jedna :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý Bobeš I. díl v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech3x