Malý humorista přehled
Jan Nejedlý
Antologie novodobé dětské lidové slovesnosti zahrnuje nejrůznější folklorní žánry od hádanek a rébusů přes verše, písně a pohádky až po škádlivky, jazykové hříčky, nebo dokonce i humoristické hry. Společným znakem textů z dlouholetého folklorního sběru je žertovné ladění. Také proto je publikace stylizována do podoby „příručky“ pro malé humoristy (podobně jako již existuje Malý chemik či Malý přírodovědec). Kniha tak velmi hravou formou seznamuje děti s pestrostí a šíří lidové slovesnosti, s bohatstvím češtiny i variabilitou lidového humoru. Každá kapitola v podobě „lekce“ obsahuje základní poučení o jednotlivých žánrech. Vtipná sbírka navazuje na oblíbený, podobně koncipovaný svazek Jana Nejedlého Mistr sportu skáče z dortu (Meander 2014). Mimořádně zdařilé výtvarné řešení této knihy v podání Jaromíra Plachého bylo nominováno na cenu Zlatá stuha 2015 v kategorii Knihy pro mladší děti. Tentýž výtvarník (ilustrátor, filmař a animátor) ztvárnil svým nezaměnitelným groteskním stylem i výtvarný doprovod této antologie. Kniha vychází za podpory Ministerstva kultury České republiky, Státního fondu kultury České republiky a městské části Praha-Klánovice.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý humorista. Přihlašte se a napište ho.
Občas dost sprosté, ale i tak se to neomrzí, spoustu triků které pořád používám na svém okolí!
Kniha Malý humorista v seznamech
2016 | Po práci legraci |
2014 | Mistr sportu skáče z dortu |
2019 | Hororová čítanka - I.díl |
2016 | Malý humorista |
2017 | Po práci legraci II. |
Vzpomínka na školní léta jak vyšitá. U některých věcí jsem se zasmála, některé si připomněla, některé jsem neznala. Jen se mi fakt nelíbí grafická stránky knihy. Bylo to takové "uřvané", často nepřehledné, špatně čitelné.