Malý krok, velká změna přehled
Caroline L. Arnold
Čtivá praktická kniha přináší nápaditý a jednoduchý způsob, jak splnit předsevzetí a dosáhnout požadovaných cílů. Autorka přibližuje svůj systém mikrorozhodování – malých, zdánlivě nevýznamných rozhodnutí, která v konečném výsledku vedou k velkým změnám. Na osobním přístupu vysvětluje, jak takové mikrorozhodnutí vypadá: musí být splnitelné, měřitelné, přinášet okamžitý užitek a je třeba ho opakovat. Teprve pak se uloží do mozku a změní vám život.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
Small Move, Big Chance, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý krok, velká změna. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je dosti motivační, jako nápad dobrý, bohužel se ty stejné rady a tzv. mikropředsevzetí opakují, proto jsem měla problém s jejím dočtením. Dala by se zkrátit na brožurku, ideálně jako motivační poster někam do kanceláře.
Tahle kniha mi sedla. Podařilo se mi díky ní zbavit zlozvyku nechávat oblečení nebo vyprané prádlo přehozené přes křeslo či židli. Poté, co jsem 6 neděl trénovala předsevzetí "žádné prádlo na židli" podařilo se mi vypěstovat se "odpor" k prádlu na židli a vydrželo i to už několik let. Teď čtu knihu podruhé a přemýšlím o nějakém dalším mikropředsevzetí. Funguje to spíš na jednodušší věci a zlozvyky, ale i to je fajn. Kromě Konce prokrastinace už mě dlouho žádná kniha o osobním rozvoji konkrétně nepomohla něco změnit k lepšímu.
Kniha Malý krok, velká změna v seznamech
Rady jsem nevyužila, protože si nedávám předsevzetí.