Malý labyrint literatury přehled
Viktor Kudělka , Dušan Karpatský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý labyrint literatury. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem přečetla celou. List po listu. Četla jsem to všechno přesně jak to jde za sebou. K tomu jsem si to několikrát opakovala, abych si to zapamatovala. :D Chtěla jsem být velkým znalcem literatury. S poloviny se mi to povedlo - všem jsem vykládala různé moudrosti z této knihy :D Ale něco jsem už zapomněla...
Tato kniha mne naučila hodně. Je to velmi dobře sepsáno. Rozhodně lepší než si to vyhledat na počítači. Lepší je si sáhnout do knihovny a vyhledat si co člověk potřebuje :)
MLL (i přes nevyhnutné "socialistické" kapitoly a tendenční informace) je pořád mým rádcem a pomocníkem. Dnešní elektronické databáze (včetně této) jej nemohou nahradit. Dávám redakci Databáze knih ke zvážení, zda - po vzoru MLL - nevytvořit i elektronickou databázi literárních postav (pokud už někde existuje, prosím, poraďte).
Kniha Malý labyrint literatury v seznamech
Ačkoliv je kniha dobově, historicky podmíněna (socialistický realismus) a pro čtenáře od 12 let, stále stojí za přečtení. Množství fotografií, hypertextualita, barevná diorámata. Doporučuji.