Malý Mikuláš: původní komiks přehled
René Goscinny
![Malý Mikuláš: původní komiks Malý Mikuláš: původní komiks](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379303/bmid_maly-mikulas-puvodni-komiks-Les-379303.png?v=1647711848)
Věděli jste, že příběhy malého Mikuláše vznikly původně jako komiks? Dosud knižně nikdy nevydané příběhy spatřily světlo světa v roce 1955 a s nimi i postavička malého Mikuláše. Vycházely na pokračování v belgickém týdeníku Le Moustique. Později se je Sempé a Goscinny rozhodli oživit v novinách Sud Ouest, tentokrát už ale ve formě krátkých ilustrovaných příběhů, které všichni známe a milujeme dodnes.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Albatros (CZ)Originální název:
Le Petit Nicolas, 1959
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý Mikuláš: původní komiks. Přihlašte se a napište ho.
![cyril.gando cyril.gando](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/401475/m_cyril-gando-jGl.jpg?v=1665600826)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Komentář napíšu možná až pak, ale kniha byla fakt vtipná. Nejvíc se mi líbilo, jak táta to vždycky schytával.
![len86 len86](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Po vydání původních komiksů jsem šáhla ze zvědavosti, neboť knihu Mikulášovi patálie mám velice ráda a byla jsem zvědavá, jak to vlastně začínalo. A ejhle, příběhy, které mi přišli v knize skvěle vypointované, v komiksu fungují snad ještě lépe.
Kniha Malý Mikuláš: původní komiks v seznamech
v Mé knihovně | 23x |
1973 | ![]() |
1997 | ![]() |
Syn četl sám. Komiks ho neohromil, ale prý je to takový dobrý průměr. Dnešní děti už čtou spíše jiné věci.