Malý Mikuláš - původní komiks přehled
René Goscinny
Legendární komiksové příběhy malého rošťáka, který baví celé generace dětí. Věděli jste, že příběhy malého Mikuláše vznikly původně jako komiks? Knižně dosud nevydané příběhy spatřily světlo světa v roce 1955 a s nimi i postavička malého Mikuláše. Vycházely na pokračování v belgickém týdeníku Le Moustique. Později se je autoři Sempé a Goscinny rozhodli oživit v novinách Sud Ouest, tentokrát už ale ve formě krátkých ilustrovaných příběhů, které všichni známe a milujeme dodnes.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Albatros (ČR)Originální název:
Le Petit Nicolas, 1959
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý Mikuláš - původní komiks. Přihlašte se a napište ho.
Komentář napíšu možná až pak, ale kniha byla fakt vtipná. Nejvíc se mi líbilo, jak táta to vždycky schytával.
Po vydání původních komiksů jsem šáhla ze zvědavosti, neboť knihu Mikulášovi patálie mám velice ráda a byla jsem zvědavá, jak to vlastně začínalo. A ejhle, příběhy, které mi přišli v knize skvěle vypointované, v komiksu fungují snad ještě lépe.
Kniha Malý Mikuláš - původní komiks v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Syn četl sám. Komiks ho neohromil, ale prý je to takový dobrý průměr. Dnešní děti už čtou spíše jiné věci.