Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje přehled
Věra Sládková
Malý muž a velká žena = Dítě svoboděnky + Pluky zla + Poslední vlak z Frývaldova. Románový triptych zachycující léta okupace očima citlivé dospívající dívky. Dějištěm románu je protektorátní Morava v době těsně před vypuknutím 2. světové války přes léta nacistické okupace až do okamžiku osvobození. Kniha se také stala předlohou dnes již legendárního šestidílného seriálu Karla Kachyni z roku 1985. Díky němu se své nejvýraznější dramatické role dočkala i oblíbená česká herečka Helena Růžičková.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje. Přihlašte se a napište ho.
Krásná kniha. Poetická. Smutná.
Úplně jsem slyšela z televizního zpracování " na tragickej život já jsem pes ".
Překvapivě to bylo k dobrýmu
Krásná kniha.
Kniha Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) Brno česká literatura Sudety pohraničí Jesenicko zfilmováno – TV seriál vypráví dítěAutorovy další knížky
2004 | Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje |
1974 | Poslední vlak z Frývaldova |
1975 | Pluky zla |
1982 | Kouzelníkův návrat |
1969 | Klec |
Moc hezká s citem napsaná lehce smutná, ale zároveň velmi poetická knížka. Takový jímavý pohled na období okupace na Moravě viděný očima dospívající dívenky. Opravdu výborně zachycená celková atmosféra této nelehké doby. Skvělé je i seriálové zpracování Karla Kachyni s nezapomenutelnou roli Heleny Růžičkové.