Malý princ v nás přehled
Mathias Jung
Na objevné cestě se Saint-Exupérym. Saint-Exupéryho kniha Malý princ byla v průběhu doby přeložena bezmála do osmdesáti jazyků a miliony čtenářů již provázely malého prince na jeho cestě po planetách … Německý psycholog Mathias Jung se v kratičkých kapitolách své knihy zamýšlí nad dramatickou dobou vzniku slavné knihy Antoina de Saint-Exupéry a uvažuje o strachu či úzkosti, bez nichž není lidského růstu. Věnuje se jednotlivým tématům Malého prince a nabízí je čtenářům jako možnost k setkání s tématy jeho vlastního vnitřního světa. Svá zamyšlení doprovází citacemi z ostatních Saint-Exupéryho knih či jiných literárních děl.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2008 , PortálOriginální název:
Kleine Prinz in uns, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý princ v nás. Přihlašte se a napište ho.
Malý princ v nás je takovou volnou filozoficko-literárně-psychoanalytickou interpretací Saint-Exuperyho slavného díla pro malé i velké čtenáře. Může pomoct těm, kterým jsou interpretace literárních děl vzdálené, nebo naopak prohloubit směr úvah, ke kterým jste sami dospěli na svém putování s Malým princem po planetách "vašeho" vesmíru.Hezké.
Když jsem jako dítě začínal číst knihy, začal jsem si po čase klást otázku, zda si nás knihy občas samy najdou, aby námi byly čtené. Občas jsem měl totiž pocit, že nějaká kniha se nám dostane do ruky v období, kdy si klademe existenciální otázky a hledáme na ně odpověď. Ačkoliv jsem si tuto knihu koupil zhruba již před dvěma lety, zřejmě, jako v knize zmíněný domýšlivec, jsem ji odložil a doposud ji ignoroval. A nyní, možná ve správný čas, jsem měl silné nutkání si ji přečíst. A dobře jsem udělal. Kniha je jakousi reflexí našeho jednání v prostých, přesto zásadních, aspektech našeho života. A během jejího chvilkového čtení (neboť je vskutku krátká) jsem se nevědomě podroboval síle, jež nás přesahuje a v knize je hojně popisována. Ač se může kniha zdát na počet stránek krátká, o to je bohatší svým obsahem.
Kniha Malý princ v nás v seznamech
Malý princ není moje oblíbené dílo a to se táhne i k této knize. Nic pro mě.