Máma má práci přehled

Máma má práci
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523885/bmid_mama-ma-praci-65203abc1940c.png 4 28 28

Máma má práci je citlivou knižní výpovědí, ve které s deseti pracujícími matkami (a jedním otcem) rozbíjím mýtus o superhrdinkách i věčně nevyspalých a ztrápených ženách. S tenistkou Barborou Strýcovou, ekonomkou a političkou Danuší Nerudovou, spisovatelkou Kateřinou Tučkovou, novinářkou Veronikou Ruppert, gastro podnikateli známými pod jménem Taste of Prague nebo třeba záchranářkou Zuzanou Kurzovou v knize otevřeně řešíme, co do běžného života přináší slaďování mateřské a profesní role. Kniha obsahuje deset rozhovorů, 176 stran a nespočet dětských kreseb. O grafické zpracování knihy se postarala Zuzana Lednická ze studia Najbrt.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Máma má práci. Přihlašte se a napište ho.

luc_hru
08.02.2024 5 z 5

Tato kniha představuje osvěžující pohled na spojení práce a mateřství prostřednictvím rozhovorů s různorodými ženami (a jedním mužem). Její nezpochybnitelná hodnota spočívá v tom, že adresuje klíčová témata života žen, které skloubily svoji profesní kariéru s mateřstvím.

Autorka si zaslouží uznání za širokou paletu rozhovorů, která zahrnuje ženy z různých oblastí, od záchranářek po slavné tenistky. Přestože se některé rozhovory úplně nedotkly mého osobního zájmu a názorů, celkově považuji tuto knihu za poutavou a hodnotnou.

Autorka se nebojí zkoumat různé úhly pohledu na téma a i když možná nesouhlasím se vším, co bylo prezentováno, celkové vyznění knihy vybízí k respektu ke zkušenosti každé ze zainteresovaných žen.

Celkově vzato je kniha důležitým příspěvkem k diskusi o rovnováze mezi pracovním a rodinným životem žen. Děkuji autorce za odvahu a snahu přinést do popředí tato důležitá témata a poskytnout čtenářům inspiraci a informace o různých cestách, jak skloubit mateřství s profesním růstem.

Audrina
19.01.2024 5 z 5

Knihu jsem podpořila na Hithitu, protože si myslím, že naše společnost potřebuje otvírat tyto témata. Bohužel si myslím, že se kniha stejně dostane jen k lidem, kteří jsou podobnému smýšlení otevření.

Líbilo se mi, jak se autorka nebála ukázat ženy, pro které mateřství nebylo překážkou. Taky oceňuji různorodost výběru.

Kniha Máma má práci v seznamech

Autorovy knížky

2023  89%Máma má práci