Mámou přehled
Šárka Ferrerová
Mámou je autobiografická prvotina mámy novicky. Šárka vypráví o tom, jak se za lehké vůně Španělska, s knížkou v ruce a tvrdou hlavou snažila dojít mateřského osvícení. K manuálu pro nastávající rodiče to má daleko. K příběhu o tom všem, který by mohl poradit, inspirovat a pobavit, to má blíž. Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě. Cukr? Mléko?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mámou. Přihlašte se a napište ho.
Mámou je autobiografická knížka, kterou tvoří zápisky jedné mámy o tom, jaké je to být máma. Nejedná se o nic odborného, ani to není návod, jak to mateřství pojmout správně. Jedná se zkrátka spíš o názory a postoje jedné mámy, takže od toho neočekávat nějaký úplně nový přístup k mateřství.
Co od knihy čekat opravdu nejvíc shrnuje věta z anotace: “Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě.”
Ideální tak knížka je pro nějakou nastávající mámu, nebo mámu, která kolem sebe nemá žádnou jinou kamarádku mámu a chce znát pohled na mateřství někoho jiného.
Je to takové oddechové fajn čtení v trochu blogovém stylu, takže pokud myslíte, že je to něco pro vás, klidně zkuste. Je to útlá knížečka, kterou slupnete u toho jednoho kafe.
Skvělá jednohubka ke konci roku o jednom mateřství. Šárky názory a cesta mateřství mi jsou blízké, tak se mi kniha příjemně četla a zavzpomínala jsem si na to své. A hlavně i mého manžela děsila představa, že mi v těhotenství vyleze pupík, u mě se tak nestalo, uf :D
Čtenářská výzva 2021: Kniha poprvé vydaná v roce 2021 (nová kniha).
Kniha Mámou v seznamech
Tato kniha je pro mámy, ale i ty, které se mámou chtějí stát nebo jsou v očekávání. Přiznám se, že od knihy jsem nic neočekávala, a proto mě už samotný prolog velmi mile překvapil svou upřímností i vtipem, který není nucený a přes sílu a nemá potřebu abyste se chytali za břicho.
•••
Jako porodní asistentka jsem se vážně culila a kývala hlavou, když autorka popisovala porodní plán a to jak je k prdu. Ženy v očekávání určitě ocení určité části o přípravě a výbavičce pro miminko, nošení miminka v šátku nebo kojení.
•••
Moc se mi líbila upřímnost autorky. To jak vše psala bez přikrášlování a tak jak to opravdu bývá.
Mámy si u knihy odpočinou a s autorkou mohou i souhlasit nebo zavzpomínat na své těhotenství a porod (můj případ). Děkuji autorce za příjemnou odpočinkovou knihu.