Mamuti tiahnu do močarísk přehled

Mamuti tiahnu do močarísk
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385688/bmid_mamuti-tiahnu-do-mocarisk-aCQ-385688.JPG 4 81 81

O dávnych časoch, keď sa územím Moravy potulovali stáda obrovských mamutov, srstnatých nosorožcov, divých koní a polárnych sobov a keď v údoliach vodnatých riek sídlili húfy pravekých lovcov, vieme dnes už veľa. Lenže nejedno tajomstvo čaká ešte na odhalenie, nejedna záhada zostala dosiaľ neobjasnená... Prečo vlastne vyhynuli mamuty ? A ako žili, o čom premýšľali a čo vlastne cítili pravekí ľudia ? Mnohé z toho si len domýšľame. Príbeh rozpráva o putovaní pravekých lovcov za korisťou a obživou do nových lovísk v Kraji dvoch riek a o vernom priateľstve dvoch chlapcov, Lumíka a Klena, ktorí po mnohých útrapách a nedorozumeniach dokážu náčelníkovi aj čarodejovi, že už obaja patria medzi dospelých mužov. Prvé vydanie v slovenčine. Cena knihy v čase vydania: 23.- Kčs.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mamuti tiahnu do močarísk. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

Bulba
19.07.2024 4 z 5

Kniha je určena pro mládež, ale i já senior jsem si ji s potěšením přečetl.

Meda77
26.11.2021 4 z 5

Kniha z období pravěkého lovu na tehdejší vysokou, ze které by dnešní nimrodi asi spadli z posedu na krovky. Velmi kvalitní a řekl bych i srovnatelná kniha s tvorbou pana Štorcha, což mluví samo za sebe. Takže zasloužené 4kousky.


Boby17
23.03.2021 4 z 5

Pěkný dobrodružný příběh z pravěku, vyprávění se mi líbilo a přitom už dávno nejsem cílovou věkovou skupinou. Putování do nového domova, lovecké zážitky i souboj s nepřátelským kmenem, vše bylo čtivě popsáno. Touto knížkou se B.F. zařadil mezi zdatné následovníky Eduarda Štorcha. Na celou pětku to není, ale 4,3 hvězdy dám rád.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mamuti tiahnu do močarísk v seznamech

v Přečtených119x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených9x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x