Manifest disfrutalismu - Nepřípustné přehled

Manifest disfrutalismu - Nepřípustné
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386130/mid_manifest-disfrutalismu-nepripustne-YYW-386130.jpg 4 21 21

Disfrutalismus je umění vychutnávání a užívání si života. Autorka popisuje svoji osobní zkušenost života na španělském venkově a jazykem lidového antropologa popisuje, jak nás dnešní doba od onoho užívání si cíleně odcizuje. Se závěrečným desaterem lze jen souhlasit a doufat, že se nám to někde podaří.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manifest disfrutalismu - Nepřípustné. Přihlašte se a napište ho.

Bicanpavel
25.06.2022 5 z 5

Doporučuji všem, kdo ztrácí nebo naopak začínají hledat smysl života. Podobných knih je více, tato mi přišla stručná, uvěřitelná a hlavně okamžitě použitelná.

AaronŠvec
21.07.2018 3 z 5

Krátká a čtivá esej o tom, že lze žít i jinak, než jak si představuje většinová společnost. Kniha skýtá spoustu podnětů k zamyšlení, ale bohužel často také rychlých odsouzení. Navíc vulgarismů a negací je tam opravdu zbytečně mnoho (na knihu, která vybízí k vychutnávání si života).

Nečekejte žádnou propracovanou životní filozofii, spíš autorčin pohled na svět (což není výtka, ale pouhé konstatování).

Již zmiňované Disfrutalistické rozhovory s Tomášem Hajzlerem (dostupné na Youtube) jsou dle mého mnohem lepší a přínosnější.

Dorrinka
31.03.2017 5 z 5

Po stránce obsažených myšlenek s autorkou souzním a v mnohém mě velmi inspiruje, co se týče formy textu, byla jsem spíš rozčarovaná. Mám moc ráda autorčin styl humoru třeba v rozhovorech nebo v kratších textech, ale tady toho na mne bylo už moc. Nevadí mi účelově použité vulgarismy, ale vadí mi kategorizace pomocí vulgarismu, ať už je na místě, jak chce.

Kniha Manifest disfrutalismu - Nepřípustné v seznamech

2015  76%Manifest disfrutalismu - Nepřípustné