Manžel a... dítě z minulosti přehled

Manžel a... dítě z minulosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528599/bmid_manzel-a-dite-z-minulosti-6581e5bf33f4b.jpg 4 41 41

Jorika Jonášová je vyhlášená blatenská advokátka. A je také už víc než třicet let manželkou vytíženého gynekologa Tibora, primáře v nemocnici. Jednoho dne jí manžel zavolá, že se musí zdržet v práci, a poprosí ji, aby mu v zásuvce stolu vyhledala pas a podívala se, kdy končí jeho platnost. Jorika při té příležitosti narazí na obálku, v níž najde dopis, kde jakýsi Jan oznamuje jejímu manželovi, že je jeho syn. Jorika čte dopis znovu a znovu. Podle data ho Tibor dostal před deseti lety. Když se ale Jan narodil, byl Tibor už několik let ženatý s ní... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manžel a... dítě z minulosti. Přihlašte se a napište ho.

Rose-Mary
25.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Jorika Jonášová má za sebou krásných 30 let manželství s Tiborem, primářem gynekologického oddělení v nemocnici. Znali se od svých šestnácti let a od devatenácti jsou manželé. Ani jeden z nich by toho druhého za ta léta nepodezříval z nevěry.
Náhodné objevení dopisu ve stolku svého muže, který ji telefonicky požádal o zkontrolování svého pasu, jí zasadilo ránu do srdce. Dopis psal nějaký mladý muž, který Tiborovi sděloval, že je jeho synem, což se dozvěděl až od umírající matky. Dopis byl zaslán před deseti lety a Jorika nechápala, že se za ta léta mezi ní a manželem neprojevila žádná pochybnost.
K této věci se nepostavila čelem, aby se se svým podezřením obrátila na svého muže a žádala vysvětlení. Naopak, několik měsíců to v sobě nosila a sama se snažila domnělého syna svého muže vypátrat. Svěřila se s tím jen své nejlepší přítelkyni Karolíně, se kterou byli oba s Tiborem jakoby členové jejich rodiny. Karolína jí bez zaváhání radila promluvit si o věci se svým mužem. Ona to odmítala, a raději se trápila a žila v nejistotě, že jí její muž byl jednou, brzy po svatbě, nevěrný.
Kniha byla velmi zajímavá a čtivá, stále jsem se snažila přečíst co nejvíc, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne. Bylo to příjemné překvapení pro všechny, ne jenom pro Joriku a jejího muže, ale i pro rodinu její kamarádky Karolíny.

Ivanule
08.09.2024 3 z 5

Musím dát jen tři hvězdičky, nevím,ale jakmile vyřešila to nad čím vlastně přemýšlela od začátku knihy,myslím, že tím mohla kniha skončit...pak už to bylo jen přidávání a prodlužování...

L.Helena
25.06.2024 3 z 5

Jako čtení na dovolenou kniha splnila svůj účel.

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024

Kniha Manžel a... dítě z minulosti v seznamech