Manžel, který štěká, taky kouše přehled

Manžel, který štěká, taky kouše
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328037/bmid_manzel-ktery-steka-taky-kouse-uWi-328037.jpg 4 104 104

Když šestnáctiletá Sonja neplánovaně otěhotní, převrátí to život naruby nejen jí. Pro rodiče je to tragédie a za dceřin poklesek se stydí, takže ji záhy odklidí k tetě do města na druhém konci republiky, navíc ji přinutí, aby dítě ihned po porodu dala k adopci. Sonja pod nátlakem udělá, co si rodiče přejí, ale nikdy jim to neodpustí...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manžel, který štěká, taky kouše. Přihlašte se a napište ho.

Rose-Mary
19.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Tato kniha od Aleny Jakoubkové patří k těm lepším, co jsem četla. Hlavní hrdinka má pouze šestnáct let. Jmenuje se Sonja a hned z prvního prázdninového milostného dobrodružství otěhotní. Otcem jejího dítěte není žádný lehce dosažitelný spolužák, ale cizinec, mladý Angličan Gregory, který pochází z aristokratické rodiny. Sonja se rozhodne si své tajemství ponechat, aby nemusela jít na interrupci, což by jí rodiče bezpochyby nařídili. Chce si své dítě ponechat, i když nedomýšlí skutečnost, jak se o ně sama postará. Gregory odmítl zachovat se jako muž, i když mu už bylo jedenadvacet let. Snaží se jí nabídnout peníze, ale Sonja nepřijímá.
Své trápení s ní sdílí jen babička, která je v pečovatelském domě. Když je už dost dlouho těhotná, aby nemohl být potrat vykonán, dozví se to rodiče. Její milovaná babička, jediný spojenec, umírá, neboť hádka s jejími rodiči jí přivolala srdeční infarkt. Rodiče odklidí Sonju do Českých Budějovic k tetě Lucii, která je svobodná, slíbí se o ni postarat a na rozkaz rodičů zařídit, aby dítě, které porodí, bylo dáno k adopci.
Sonja si svou novorozenou dceru Julii neuhájí, musí se jí vzdát. Ještě v době těhotenství potkává Hynka, staršího muže, který jí nabídne zázemí u sebe. Pokud nebude chtít ve svém životě už další děti, ožení se s ní. Sonja nakonec souhlasí. Hynek je velice moc bohatý a uvede Sonju do svého přepychově zařízeného domu, kde mu dělá hospodyni a kuchařku starší paní. Sonja nemusí dělat nic, jen dokončit školu a po maturitě může jít na univerzitu. Jediné, čeho se chopí, je vaření, které si moc oblíbí, a paní Cílečková ji naučí řadu specialit.
Její život byl hezký a snadný jen zpočátku, když ještě studovala. Později si musí své právo na svobodu uhájit. Kniha byla velmi zajímavá, někdy vše vycházelo až moc ideálně, ale tak to většinou v podobných knihách bývá. Dávám jí čtyři hvězdičky.

knihovniceS
04.01.2025 4 z 5

Manžel, který štěká, taky kouše je další z příběhů Alenky Jakoubkové. Poznáváme Sonju 16letou studentku, která si zkomplikuje život těhotenstvím s Angličanem. Rodiče ji zavrhnou a ujme se jí o hodně starší muž. Víc neprozradím, začtěte se dámy samy. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

Bell@
28.10.2024 4 z 5

Jedna z lepších knih Aleny Jakoubkové. Kniha se dobře četla, tentokrát mě potěšilo, že tam nebylo tolik povzdechů a trochu méně harantů, i když ty bych příště úplně vynechala. Jinak děj plynul rychle. Byla jsem ráda, že v této knize nebylo tolik cestovatelských pasáží a do Francie jela hrdinka pouze jednou..

Kniha Manžel, který štěká, taky kouše v seznamech

v Mé knihovně92x