Manželství - cesta ke svatosti - Svatí manželé 20. století přehled
Jitka Krausová
Jak napovídá podtitul knihy, jde o medailony 110 světců (anebo, dá-li Bůh, budoucích světců, protože kniha je i o těch, jejichž kanonizační proces teprve probíhá), kteří žili v manželství, a to v nedávné době (datum úmrtí od roku 1950 do současnosti). Podstatné je, že nejde jen o příběhy vzorně fungujících manželství, ale i o takové, kdy jeden z manželů byl pro toho druhého křížem... Za každým medailonem jsou otázky či podněty k možnému přemýšlení, rozjímání, ideálně i společnému. Vyšlo s církevním schválením.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Manželství - cesta ke svatosti - Svatí manželé 20. století. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Manželství - cesta ke svatosti - Svatí manželé 20. století v seznamech
2019 | Manželství - cesta ke svatosti - Svatí manželé 20. století |
2019 | Příběhy moudrosti |
2021 | Eskulapova hůl, lampa a kříž |
2018 | Svatost ve světě |
Kniha nabízí krátké medailonky osob s pověstí svatosti, většinou manželských párů, z celého světa. Některé jsou známé, jako např. rodiče Matky Terezy z Kalkaty, jiné jsou neznámé, ale každý z nich je zajímavý. Jistě nebylo snadné nashromáždit potřebné informace a popř. přeložit text z původních informací. A i za to patří autorce velký dík.
Všem, kteří se rádi dozví více o lidech, kteří dokázali žít svůj "obyčejný život" nadpřirozeně, je určena právě tato pěkná kniha.