Mare Nostrum - Historie, receptury a tajemství středomořské stravy přehled
Mauro Ruggiero
Tradiční středomořská strava je typem stravy, která i přes značnou různorodost a místní odlišnosti spojovala a částečně dodnes spojuje národy žijící na pobřeží Středozemního moře. Pojem „středomořská strava“ je třeba chápat komplexně jako propojení stravy a životního stylu, způsobu stravování a jeho pozitivního vlivu na zdraví člověka, zejména pokud jde o prevenci kardiovaskulárních chorob. O mimořádném významu tohoto výživového modelu svědčí i fakt, že v listopadu 2010 organizace UNESCO zařadila „středomořskou stravu“ na seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva. Kniha není jen pojednáním o ideálním způsobu stravování, ale přináší rovněž řadu starých i nových receptů středomořské kuchyně.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mare Nostrum - Historie, receptury a tajemství středomořské stravy. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Mare Nostrum - Historie, receptury a tajemství středomořské stravy v seznamech
v Knihotéce | 2x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 1x |
Štítky knihy
Středomoří, oblast Středozemního moře
Autorovy knížky
2011 | Mare Nostrum - Historie, receptury a tajemství středomořské stravy |