Margaret, výstřední princezna přehled
Theo Aronson
Podnázev: sestra britské královny Alžběty. Životní příběh anglické princezny Margaret z pera životopisce královské rodiny. V průběhu sedmi desetiletí prožívá život od malé andělské princezny, která si získala srdce předválečného publika, až ke kontrovezní, ale překvapivě zajímavé a současně i tragické ženě z fotografií. Její soukromý život byl poznamenán skandálem a řada pozitivních pohledů (pozitivně je vnímána její role matky) na její osobnost se dostala do pozadí. Tato velká individualita se v posledních letech vrací do korektní reality královských povinností a je symbolem kontinuity královské rodiny v britské historii. ... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1999 , BránaOriginální název:
Prinncess Margaret a biography
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Margaret, výstřední princezna. Přihlašte se a napište ho.
Kniha není moc přesná, co se týče života Margaret, sem tam se vyskytují nápadné chyby v letopočtech a občas dost zvláštní slovosled, který je asi dílem překladu a ledabyle odvedené korektury. Co se mi na knize moc líbilo, byl popis historie královské rodiny na začátku knihy. Zpočátku jsem byla příjemně překvapená, že snad kniha bude nad má očekávání. Bohužel se ale následně mé očekávání, které nikdy u biografií členů královských rodin není valné, vyplnilo. Kniha působila dojmem bulváru a nejvíc ze všeho mě štvalo neustálé přirovnávání královny k matroně.
Kniha Margaret, výstřední princezna v seznamech
Kniha se mi vcelku líbila. Bylo to takové shrnutí, co se psalo o Margaret. Autorův názor se většinou úplně neobjevoval a neyzníval moc k nějakému hodnocení. Úplně bulvárně na mě kniha nepůsobila, vždycky záleží, jak je kniha napsána a tady mi to vyznívalo vcelku nezaujatě.