Marie Terezie: Tchyně Evropy přehled

Marie Terezie: Tchyně Evropy
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482586/bmid_marie-terezie-tchyne-evropy-rEl-482586.jpg 4 24 24

Marie Terezie série

< 3. díl

Závěrečný díl populární série o významné panovnici Marie Terezie zjišťuje, že válečná vítězství, jimž tolik obětovala, jí nepřinášejí potřebný klid. Proto zahajuje politiku, která jí vynese přízvisko Tchyně Evropy. Svou moc získává novou strategií – domluvenými sňatky svých dětí. Jen jediné dceři nakonec povolí to, co zažila sama: svazek z lásky. Fascinující příběh o střetu historie, politiky a lidských vášní představuje vrchol vlády jediné panovnice, která kdy seděla na českém trůnu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marie Terezie: Tchyně Evropy. Přihlašte se a napište ho.

Hani77
15.03.2025 2 z 5

Četla jsem jen proto, abych dokončila sérii. Po historické stránce jsem už tomu vůbec nevěřila a vše si vyhledávala na internetu, takže mi vlastně čtení článků o Marii Terezii a jejích dětech zabralo více času než celá kniha. A na rozdíl od prvního dílu opět chyběl vtip a zajímavé myšlenky.

VendulaB
14.02.2023 5 z 5

Skvělý závěr výborné série. Autorce se po celou dobu podařilo udržet vysokou úroveň. Tento díl, jako všechny před ním, byl čtivý, živý přirozený. Doporučuju.

alnahu
27.02.2022 5 z 5

Opět jsem začala až třetím dílem o této panovnici, která byla jedinou ženou na českém trůně. Vládla ,až do smrti svého milovaného manžela Františka Štěpána . Jeho náhlý odchod ji podlomil zdraví i když ji tento celý život podváděl, přesto ho bezmezně milovala. Po jeho smrti se již nevzpamatovala a tak sdílela spoluvládu se svým synem Josefem II. Kniha se mi velmi líbila ,byla napsána opravdu čtivě ,dočteme se v ní o společném životě manželů a jejich šestnácti dětí.
A jak se píše stala se díky své politice Tchýní Evropy.
Určitě si přečtu i další díly o této slavné ženě.

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021

Je důležité, jak věci bereš. Když něco dopadne jinak, než by sis přála, můžeš to brát jako ponaučení, které tě v životě posune dál a zabrání dalším chybám. Anebo si budeš zoufat. Můžeš si vybrat, jestli je to prohra, nebo ne. Je to jako když slunce svítí mezi vídeňské domy. Na jedné straně ulice bývá světlo, na druhé stín. Já chodím vždycky po té, na kterou svítí slunce. (Marie Terezie-Tchyně Evropy)

Kniha Marie Terezie: Tchyně Evropy v seznamech

v Mé knihovně74x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

2017  83%Marie Terezie: Miluj a panuj
2021  85%Marie Terezie: Tchyně Evropy