Marie Terezie – velká žena na habsburském trůně přehled
Franz Herre
Životopis panovnice v sobě spojuje zdařilý portrét osobnosti s historicky přesným obrazem doby a stavu říše. Obnovené vydání úspěšné biografie velké habsburské panovnice (1717–1780), konzervativní reformátorky a také mnohonásobné matky (porodila svému manželovi Františku Štěpánovi Lotrinskému 16 dětí). Marii Terezii bylo 23 let, když v roce 1740 nastoupila na trůn. Celá Evropa sledovala mladou císařovnu skepticky, ale Marie Terezie projevila přirozený talent k vládnutí, a ačkoliv se musela vyrovnávat s mnohými překážkami i válečnými porážkami, stala se z ní ve své době moderní a úspěšná vladařka. Osobitý styl Herreho biografie nás přenáší na vídeňský dvůr 18. století a dává nám nahlédnout do veřejného a soukromého života Marie Terezie.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 2004 , BránaOriginální název:
Maria Theresia: die große Habsburgerin, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marie Terezie – velká žena na habsburském trůně. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi docela líbila, ale některé kapitoly zejména o politice a válkách se četly trochu hůře a nudily..
Kniha Marie Terezie – velká žena na habsburském trůně v seznamech
ženy 18. století Marie Terezie, královna, 1717-1780 královny Rakousko-Uhersko panovnice významné ženy
2004 | Marie Terezie – velká žena na habsburském trůně |
1998 | Císař František Josef I: jeho život – jeho doba |
2010 | Ludvík II. Bavorský |
2011 | Marie Luisa: Napoleon byl její osud |
1996 | Metternich |
Za mě plnohodnotné skvělé dílo popisující velkou éru velice dobrým způsobem. Dobrý autorův styl.