Marihuana - Zakázaná medicína přehled
Lester Grinspoon , James B. Bakalar
V této důležité a provokativní knize popisují dva vynikající vědečtí pracovníci prospěšnost marihuany jako léku, vysvětlují, proč bylo zakázáno její použití, a zastávají se její plné legalizace, aby byla dostupná všem pacientům, kteří ji potřebují. Na podporu tohoto stanoviska popisují osoby trpící různými chorobami - mezi nimi rakovinou, epilepsií, AIDS, dysmenoreou a depresí - výstižně své utrpení v době, než začali užívat marihuanu, změny, které způsobila, a své potíže při snahách získat ji legální cestou.... celý text
Literatura naučná Zdravotnictví
Vydáno: 1996 , Cad PressOriginální název:
Marihuana, The Forbidden Medicine, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marihuana - Zakázaná medicína. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavé čtení, jen trochu neaktuální. Ale nic se od té doby nezměnilo - bohužel pro nemocné.
Kniha Marihuana - Zakázaná medicína v seznamech
Kniha približuje príbehy ľudí, ktorým fajčenie THC pomohlo pri ich chorobách. Popisuje sa asi 15 chorôb. Veľmi nedostatočne sa však popisujú negatívne efekty, ktoré sa môžu vyskytnúť u niektorých typov ľudí a poznačiť ich na psychike (aj na dlhodobo – u niektorých typov ľudí dokáže väčšia dávka THC vyvolať napríklad až sociálnu fóbiu alebo psychózu). V knihe sa vôbec nerozoberá ani potenciálne priemyselné využitie konopy, ako výroba látok, papiera, biomasy, oleja a pod. Oveľa hodnotnejšia kniha na túto tému je Spiknutí proti konopí (Jack Herer).