Strážce krystalu přehled

Strážce krystalu
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12159/bmid_strazce-krystalu-fiU-12159.png 4 55 55

Mark Stone a android Ray vyrážejí na Terranii XIX, kde je povolená kolonizace, jelikož zde neexistovala žádná civilizace. Na této planetě byli objeveny diamantové doly a Elza Swensonová dostala koncesi k těžbě, před týdnem se Elza rozhodla udělat nenadálou inspekci a už se neozvala, Mark s Rayem se ihned pouštějí po jejích stopách...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda

Le gardien du cristal, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce krystalu. Přihlašte se a napište ho.

PastorMal13
02.12.2023 3 z 5

V tomto díle se Stone nevydává na žádnou primitivní planetu, ale vyráží zachránit svou milenku. Nebyl to vyloženě špatný díl, ale myslím, že z krystalů a hlavně z velmistrů by se dalo "vytáhnout" více.

Terva
24.09.2022 4 z 5

„Na primitivních planetách
je spousta bestií,
které se nenechají
přemluvit
pohlazením...“

Šestý příběh v sérii Mark Stone nám opět přináší klasiku. Podrobné vysvětlení, stejné situace, ohromující známá zápletka, nějaký ten sex, trochu zabíjení, ždibec humoru – bohužel opakovaného, tak že už to berete jako samozřejmost. Ale vesměs opět akční, dobrodružné a sem tam i napínavé. Ovšem, vědomí, že Mark Stone nezemře je jasné a máte ho v mozku. Pomalu vám vysílá signály – nezemře, nezemře.

Malá ochutnávka:
Newcomb se neznatelně usmál.
„To, co děláte, je nebezpečné. Můžete přijít o všechno.“
Mark pokrčil rameny a odvětil:
„Až do teď jsem žil jen ze svého platu agenta. Jestli se zruinuji, na mých zvycích se stejně nic nezmění. Nemějte obavy. A pak, vím, že vám můžu důvěřovat.
„Děkuji, kapitáne. Až budete na Terranii XIX, nezapomeňte mi posílat zprávy.“

Tohle jsou knižní jednohubky, u kterých nemusíte přemýšlet, trápit se, jak to dopadne, kdo zemře a přežije je dávno dané a tak si stačí jen v klidu někam sednout do koutečka a hodinku si číst. Ano, za hodinku je jedna knížečka přečtená. Vylezete pak ven s vědomím, že na světě i ve vesmíru je všechno tak, jak má být. Opět to není na plný počet, ale za osmdesát procent je do povedené.

Citát: Kdybyste byl o třicet let mladší, rozbil bych vám hubu.

Meda77
01.12.2021 4 z 5

Opět standardně nevybočující, opět standardně oddechové opět plní co má.

Čím je člověk bohatší, tím méně má přátel.

Na primitivních planetách je spousta bestií, které se nenechají přemluvit pohlazením...

Je mi líto, ale měli jste nechat Marka na pokoji!

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Strážce krystalu v seznamech

v Mé knihovně61x