Vládce hurikánů přehled
Ladislav Szalai
Speciální agent Mark Stone a jeho přítel android Ray jsou v naší budoucnosti vysláni na planetu, která je nejen daleko od Země, ale je i vzdálená v čase. Jejich úkolem je zabránit kosmické mezirasové válce. Tentokrát je s nimi na tajnou misi navíc vyslána, jako velící důstojník,...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vládce hurikánů. Přihlašte se a napište ho.
Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.
Kniha Vládce hurikánů v seznamech
2009 | Velký snář |
1984 | Cesta do bláznovy zahrady |
1983 | Dvojnásobný dvojník |
1986 | Tajná společnost SF |
2006 | Poslední konec světa |
Pane Bože, to je ale blábol!!!
Původní autor série nebyl sice žádný velký spisovatel, ale jednotlivé díly měly alespoň schematický řád, logiku a podobnou úroveň. Otevření série dalším autorům má bohužel kromě kladů také zápory. A jedním z nich je tohle dílko.
Nepostrádá to nápady, ale to je také asi všechno, co se dá pochválit. Styl psaní je plochý, školácky toporný, místy až patetický. Charaktery postav jsou načrtnuté s bravurou batolete hrajícího si s plechovkou barvy. U Meghan Wilderové se přece jen trochu snažil, leč výsledkem je labilní megera s minimálně roztrojenou osobností.
Když už začal docházet limit stránek, autor si vzpomněl, že mu tam chybí ještě zabití padoucha, nějaký ten sex a střílečka na oběžné dráze, tak je tam honem pár větami nacpal.
Pak už ho to asi přestalo definitivně bavit a vydavatel tlačil, takže příběh zcela pozbyl logiky.
SPOILER:
Nepřítel je přepadl cestou k astronefu na oběžné dráze, byli tedy ještě v modulu. Nicméně vzápětí střílí a manévrují s Neptunem...
Nejsem sice odborník na kosmonautiku, ale jak může něco ve vzduchoprázdnu jen tak hořet, když tam není kyslík?
A to, že změnili celému vesmíru historii, a po návratu do přítomnosti to Khov i Vesmírná policie ví, jako by to celé sledovali v televizi nevysvětluje ani Velká Matka Garuánců.
Bojím se číst cokoliv dalšího...