Chyť vlka za uši přehled

Chyť vlka za uši
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136970/chyt-vlka-za-usi-136970.jpg 4 16 16

Marobod série

1. díl >

Dobrodružný a napínavý historický román zachycuje příběh krále Maroboda, který se v mládí vzdělával v Římě na Palatinské školy a na přelomu starého a nového letopočtu se vrátil do válkami zpustošené Bohemie. Podařilo se mu po vzoru Říma vytvořit z ní prosperující státní útvar bez otroctví. Byl to první král na území Čech, kterého známe jménem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chyť vlka za uši. Přihlašte se a napište ho.

Mirka2778
12.07.2019 3 z 5

S budoucím králem Bohemie se seznamujeme už v jeho dětství. Po mnoha peripetiích se dostává do prominentní římské školy a dokonce i do blízkosti Augusta a jeho rodiny. Kniha je plná postav známých z mnohých románů odehrávajících se v Římě na přelomu letopočtu a tak její první dvě třetiny mnoho překvapení ani přinést nemohou. Naštěstí včas je Marobodovo vzdělávání ukončeno a ten se vydává na sever do zemí, kde se má ujmout vlády.
Kniha je psána čtivě. Je snadné se orientovat v postavách i když není starověký Řím mojí silnou stránkou a hlavně jsem zvědavá, jakže se to budování, zvelebování a vláda v zemi Bójů Marobodovi v další knize zdaří.

vincek1
10.03.2014 2 z 5

Kniha ani zdaleka nenaplnila mé očekávání. Očekával jsem, že se dozvím něco o našich praprapra... předcích a zatím jsem se prokousával, spletí citátů antických autorů. Až posledních několik stran bylo věnováno tomu, co jsem očekával a co je napsáno ve stručném popisu ke knize. Dokonce se mi zdá, že nešťastným láskám mladého krále bylo věnováno více místa než jeho vládnutí..
Nevím, ale už je to druhá kniha, která místy připomíná červenou knihovnu a autor je opět žena?! Je mi jasné, že k snivým láskám má autorka blíže než k historickým pramenům, ale co spisovatelčina invence? Tím samozřejmě nechci zlehčovat práci paní Bauerové, ale když vycházíte z popisu titulu, tak po přečtení nevycházíte z údivu. Jsem zvědavý na další knihy autorky, které mám v plánu přečíst. Doufám, že můj další komentář bude příznivější.

tenax
10.12.2013 4 z 5

Přečetl jsem se zájmem, stejně jako jiné autorčiny knihy. Dozvěděl jsem se spoustu nových věcí o Marobodovi, jeho dětství a mládí, reáliích antického Říma a poměrech v Římské říši. Ale mám neodbytný dojem, že by mělo být nějaké pokračování. Autorka se obsáhle zabývá Marobodovým pobytem v Římě, ale jeho cesta do Bohemie a zakládání vlastního království je popsána jen na několika posledních desítkách stran velice stručně. Mnoho věcí je nedořečených - vztah s Julií, totožnost atentátníka "lemura", osudy některých Marobodových přátel, boje s Římem, je toho víc, co by se dalo napsat. Snad se dočkáme.

Kniha Chyť vlka za uši v seznamech