Marokánka přehled

Marokánka
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405574/bmid_marokanka-c58-405574.jpeg 3 92 92

Jeden rok a celý oceán dělí Alici Shipleyovou od jejího bývalého studentského života — a od strašlivé nehody, při níž zahynul muž, za něhož se chtěla provdat. Nyní se píše rok 1956, Alice Shipleyová žije v Tangeru se svým manželem a rozhodně nečeká, že se tu setká s Lucy Masonovou. Od nehody totiž spolu tyto dvě kdysi nerozlučné přítelkyně nepromluvily. Vypadá to, že Lucy chce vše napravit, a proto pomáhá Alici, která si na život v Maroku, na přeplněné tangerské ulice a nesnesitelné horko nedokáže zvyknout. Jenže záhy začnou Alici sužovat staré známé pochybnosti. Zdá se jí, že ji Lucy neustále ovládá a dusí svou přítomností. Pak se zničehonic ztratí Alicin manžel John. Alice má podezření, že s tím má Lucy něco společného, a rozhodne se to dokázat. Je však Lucy skutečně tak nebezpečná, nebo si to Alice jen namlouvá? Postupně se začíná rozplétat jejich společná komplikovaná minulost — nesrovnalosti v tom, co Lucy tvrdí a co si Alice pamatuje, jsou stále patrnější…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host

Tangerine, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marokánka. Přihlašte se a napište ho.

Imor
29.04.2024 5 z 5

Tato literární prvotina se opravdu povedla. Prostředí Maroka přidalo této knize na kráse. Děj je napínavý, plný falše, lží , radosti i smutku. Po každé přečtené stránce doufáte v nějaký zvrat. Až se dostanete na poslední stránky tak... no uvidíte :-)

Madelisi
25.03.2024 2 z 5

Zklamání, bohužel nešlo o můj šálek kávy. Zůstává ve mně pocit, že Alice je velký chudák a Lucy nevýslovná manipulativní mrcha. Obě by měly být v sanatoriu.

Moc se mi líbilo místo děje. A základní kostra příběhu taky není špatná.
Nesmělo mi zpracování.
Některé kapitoly jsou nevýslovně dlouhé. Chybělo mi tam To, abych byla zvědavá, jak vše dopadne. Chvilkami spousta nejasností (způsobené popisem). Občas se děj vlekl.
Dočetla jsem kvůli výzvě a tomu, že nerada odcházím od nedočrených knih.

Audrina
11.03.2024 4 z 5

Myslím si, že kniha má poměrně neprávem celkem nízké hodnocení. Já ji ale hodnotím dobře, někde na pomezí 4 až 4 a půl hvězdiček.
Žádná z postav mi vlastně nebyla sympatická, ale oceňuji autorku, že to dokázala takto vykreslit jednotlivé charaktery.

Kniha Marokánka v seznamech