Pro oči nevidím přehled
Marie Horová
Martin Stein série
1. díl >
Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec již nežije, ale jeho matka se s tím odmítá smířit a stále ho hledá. Martin se proto obrátí na svou známou, která pracuje u kriminální policie. Díky ní je vtažen do ještě temnějšího případu série brutálních vražd žen. Ocitá se tak najednou mezi dvěma případy, které mají jedno společné – nikdo nic neviděl.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pro oči nevidím. Přihlašte se a napište ho.
Já nevím, napsané je to dobře. Všechno mě na tom baví, ale pokud je v detektivce vrahem ta nenápadná zahradnice co jednou prošla v půlce druhé kapitoly okolo. Je pro mě autor břídil a nechce abych pátral společně s hlavními postavami. Takhle se dobré detektivky nedělají.
Poslech jsem nerada přerušovala, protože mě děj vtáhl a já chtěla co nejdříve znát konec. Je to velmi příjemná detektivka se zajímavou zápletkou. Mile mě překvapilo, že se jedná o českou autorku a už nyní se těším na další díly. Knihu všem doporučuji.
Kniha Pro oči nevidím v seznamech
Mám takový pocit, že se čeští autoři za každou cenu snaží psát tak, jako ti zahraniční. Já se ale bohužel domnívám, že to tak nějak není ono. A přesně tohle se mi stalo u této knihy. Snaží se sice tvářit jako taková klasická česká detektivka, ale zároveň jsou tam také scény, které byly tak trochu na sílu - pravděpodobně proto, že se autorka snažila jít víceméně s dobou? Nechci jí ale křivdit, protože případ, který zde řeší psycholog Martin Stein se svými kolegy, bezesporu zajímavý je. Kromě toho je kniha i dobře napsaná a čtivá, a já jsem se u ní rozhodně nenudila ;-). A to samozřejmě musím ocenit. Ve finále tedy dávám poctivé čtyři hvězdičky a možná si časem přečtu i další knihy se sympatickým Martinem Steinem?