Prodavači ostatků přehled
Vlastimil Vondruška
Martin ze Stvolna série
1. díl >
Román se odehrává v polovině 14. století. Druhorozený syn chudého zemana Martin ze Stvolna odchází do Paříže na univerzitu, ale brzy se dostane do konfliktu s inkvizicí. Domů se vrátit nemůže, a tak se potlouká po francouzském venkově ve společnosti obchodníka s falešnými ostatky svatých. Prožije nejen vášnivé milostné vztahy, ale i hrůzu morové rány, okolnosti ho zavedou do krvavých bitev a nejednou musí vzdorovat šílenému fanatismu náboženských sekt. Tváří v tvář vítězstvím i bolestným prohrám se sám sebe ptá, jaký to vše má vlastně smysl, proč musí člověk stále o něco bojovat, aby to vzápětí zase ztrácel...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prodavači ostatků. Přihlašte se a napište ho.
Jako vždy autor opět boduje. Sice z počátku jsem se nemohla začíst, ale postupně děj začal být zajímavý. Prošli jsme kus světa, zažili lásku, přátelství, nenávist. Po účasti v boji proti Anglii, se hlavní hrdina Martin rozhodl vrátit do rodných Čech. Těším se na další díl. Citát z knihy -" člověk si mnohokrát říká, že by něco udělal jinak ,kdyby šel čas vrátit zpátky. Ale to je právě věc, která nejde. "
Ze začátku jsem nemohla přijít na chuť této knize. Ale jak děj začal ubíhat, nemohla jsem přestat číst. Je to jiné, než detektivní příběhy. Ale pěkně se před očima rozvíjí život hlavního hrdiny. Už se těším na druhý díl.
Kniha Prodavači ostatků v seznamech
mor 14. století studenti ostatky, relikvie historické romány
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Tohle je z páně Vondruškova pera ten slabsi kus. Sledovat cestu Martina ze Stvolna, ktery picha damy vukol, aby skoncil po usi zamilovan do stetky, sledovat jeho myslenkove pochody, protoze akce je v pribehu pramalo, to je na me uz prilis nudne polokrestanske filozofie. A ackoliv toho Martin ze Stvolna zazil mnohem vice nez ja, ani dva dily mu nestacily k tomu, aby prisel na neco, co jeste nevim. Dalsi jeho osudy, pokud jsou/budou zverejneny, jiz sledovat nebudu