Sběratelé ostatků přehled

Sběratelé ostatků
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115183/sberatele-ostatku-115183.jpg 4 373 373

Martin ze Stvolna série

< 2. díl >

Pokračování osudů Martina ze Stvolna, který se vrací z Francie do Prahy, aby dokončil studia na nově založené univerzitě. Ani v Praze však nemá možnost školu dokončit. Zaplete se do domácí války s jihočeskými Rožmberky a posléze se stane služebníkem císaře Karla IV. Ten ho pověří úkolem získávat pro katedrálu svatého Víta ostatky. Putuje do Německa, kde potkává dávného přítele Konráda z Wormsu. Zde se znovu dostane do konfliktu s inkvizicí a prchá do severní Itálie. Uchýlí se pod ochranu dávného přítele, nyní biskupa Peera. V přestrojení dál pracuje pro císaře Karla IV. a složitými cestami pro něho vykupuje vzácné relikvie. Účastní se jeho římské korunovační cesty a nakonec získá zlomek evangelia svatého Marka a tajně ho dopraví do Čech. Po návratu se Martin ze Stvolna ožení a získává vlastní panství, ale ani tím nezíská klid, neboť musí řešit další složitou situaci, v níž se ocitne díky dvorským intrikám.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratelé ostatků. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (45)

Isew
02.08.2024 2 z 5

Taky máte pocit, když v TV sledujete nějaký film, že jde hlavně o reklamu, která je čas od času přerušena filmem? Tak tady jsem měla pocit, že jde hlavně o soulože hlavního hrdiny, které byly čas od času přerušeny jiným dějem, který ale zase vedl k souloži. No, zkusím další díl, ale zatím to vypadá na nejslabší Vodruškův počin.

lenyleny
17.12.2023 4 z 5

Tak další skvělý díl. Také poslouchán jako audiokniha. Sice je zde hrdina tak trochu za supermana, ale nevadí Při poslechu jsem vždy relaxovala a pomáhá mi to . A tak se těším na další díly.


mila2411
30.10.2023 4 z 5

Můj první Vodruška. Zlomená klíční kost, spousta času. A ze "supermanem" Martinem jsme se hned sedli. Až záhy jsem zjistil, že začínám druhým dílem, ale nijak moc to nevadilo... tento je z celé sérii NEJ, hlavně proto, že se odehrává skoro celý v Čechách a za mě bych řekl, že nejlépe odsýpá.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sběratelé ostatků v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených596x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených49x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x