Sběratelé ostatků přehled
Vlastimil Vondruška
Martin ze Stvolna série
Pokračování osudů Martina ze Stvolna, který se vrací z Francie do Prahy, aby dokončil studia na nově založené univerzitě. Ani v Praze však nemá možnost školu dokončit. Zaplete se do domácí války s jihočeskými Rožmberky a posléze se stane služebníkem císaře Karla IV. Ten ho pověří úkolem získávat pro katedrálu svatého Víta ostatky. Putuje do Německa, kde potkává dávného přítele Konráda z Wormsu. Zde se znovu dostane do konfliktu s inkvizicí a prchá do severní Itálie. Uchýlí se pod ochranu dávného přítele, nyní biskupa Peera. V přestrojení dál pracuje pro císaře Karla IV. a složitými cestami pro něho vykupuje vzácné relikvie. Účastní se jeho římské korunovační cesty a nakonec získá zlomek evangelia svatého Marka a tajně ho dopraví do Čech. Po návratu se Martin ze Stvolna ožení a získává vlastní panství, ale ani tím nezíská klid, neboť musí řešit další složitou situaci, v níž se ocitne díky dvorským intrikám.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratelé ostatků. Přihlašte se a napište ho.
Souhlasím s čtenáři, že tento díl je trochu zdlouhavý, proložený osudem Martina a jeho milostných pletek. Je to takový historický superman, nezničitelný. Přesto jsem knihu dočetla, ale dalo mi to práci. Doufám, že další díl bude zajímavější.
Taky máte pocit, když v TV sledujete nějaký film, že jde hlavně o reklamu, která je čas od času přerušena filmem? Tak tady jsem měla pocit, že jde hlavně o soulože hlavního hrdiny, které byly čas od času přerušeny jiným dějem, který ale zase vedl k souloži. No, zkusím další díl, ale zatím to vypadá na nejslabší Vodruškův počin.
Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)
11.02.2024
Kniha Sběratelé ostatků v seznamech
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Toto pokračování se mi moc líbilo