Zloději ostatků přehled

Zloději ostatků
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295398/bmid_zlodeji-ostatku-GoR-295398.jpg 4 289 289

Martin ze Stvolna série

< 4. díl

Čtvrtý díl o mladém zemanovi, skvělém trubadúrovi a příležitostném obchodníkovi s ostatky Martinovi ze Stvolna se odehrává záhy po návratu z římské jízdy císaře Karla IV. domů. Martin nalézá svou manželku Johanku, kterou považoval za mr-tvou, jenže osvobodit ji z kláštera není snadné. Záhy pochopí, že vlastní minulosti nikdo neunikne. Stíny mrtvých jako by ožívaly. Rychle zjistí, že rod Rožmberků nezapomíná. Ale ani Martin není bez mocných spojenců. Císař Karel IV. ho chce postavit do čela poselstva, které má vyrazit do Svaté země ke Kristovu hrobu. Tím začíná dobrodružná cesta do Orientu, která se protáhne tak, jak nikdo ani ve zlém snu neočekával.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloději ostatků. Přihlašte se a napište ho.

malýčtenář
05.11.2024 4 z 5

Opět prožíváme osudy hlavní postavy Martina, který se sice setkává se svou životní láskou, ale osud jim moc nepřeje. Čeká je dlouhá cesta, než mohou v klidu žít. Ale i tak ještě Martin netuší, kam ho osud zanese. Projde ještě nejednou mnohým dobrodružstvím, než dojde klidu. Tento díl se mi zdál již dosti překombinovaný, ale nic neubral na čtivosti.

čef
28.09.2024 5 z 5

Dobrodružný román z doby Karla IV. To je samozřejmě parketa pana Vondrušky, takže trilogie byla rozšířena o další díl. Znovu tedy spousta popisů napínavých soubojů, útěků a zamotaných lásek. Mimochodem se vyjeví také mnoho zajímavých detailů této doby hlavně v jižnějších státech Evropy, ba i Afriky. Mám tyto knihy, i přes jejich určitou plochost a předvídatelnost, rád a určitě nejsem sám.

Isew
02.08.2024 1 z 5

Ne, tohle bylo už naprosté utrpení. Na začátku, když se hlavní hrdina se svou milou pustili do prodeje falešných ostatků svatých, tak to mělo náboj a šťávu, ale skočilo to příliš brzy. Mustr - erotika, uvěznění, hrozba popravy, útěk a pořád dokola už je ve čtvrtém díle příliš únavný. A intermezzo na dálném východě tomu jen nasadilo korunu. Několikrát jsem si přála, ať to utrpení Martina ze Stvolna skončí a v nějakém městě (a že jich bylo) ho konečně popraví. No nic. Škoda nevyužité příležitosti.

Královna, Dům na konci ulice a další knižní novinky (24. týden)

09.06.2024

Kniha Zloději ostatků v seznamech