Martova pole aneb Krvavá bojiště historie přehled

Martova pole aneb Krvavá bojiště historie
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223920/bmid_martova-pole-aneb-krvava-bojiste-hi-223920.jpg 4 44 44

Kniha přináší 24 kapitol, ve kterých se poutavě vypráví o evropských bojištích od antického Řecka a Říma přes středověk až k oběma světovým válkám. Jsou líčena místa tragická i slavná např. Kartágo, Salamis, Trasimenské jezero, Kresčak, Waterloo, Verdun, Moskva, Leningrad, Dukla. Všechna popisovaná místa autor osobně navštívil.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Martova pole aneb Krvavá bojiště historie. Přihlašte se a napište ho.

Massek
08.01.2025 3 z 5

Název Martova pole se ukázal jako výstižný, protože kniha není tak docela jenom o bitvách, jako o cestování po jejich lokacích, které autor osobně navštívil. V závěru také připouští, že je to vlastně taková literární hra, a trošku si myslím, že pro pana Ivanova to bylo i více osobnější. Jen mně ta hra moc nesedla.

vvikingg
15.11.2022 2 z 5

od autora jsem četl druhou knihu a po další už nešáhnu, projel z manželkou v Evropě místa slavných bitev, o bitvách někde zajímavé informace, ale pořád odbočování od děje, spíš cestopis z nádechem románu, Ivanov bývá často uváděn v křížovkách jako český spisovatel literatury faktu, mě osobně sedí styl psaní od Cílka, Borovičky, Hubáčka, Hamšíka, Vrchoveckého

Kabuky
29.05.2022 5 z 5