Mary a ja přehled

Mary a ja
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111650/mary-a-ja-111650.jpg 4 269 269

Voľné pokračovanie obľúbeného románu Vajce a ja. Betty po odchode zo slepačej farmy v zapadákove vhupne doprostred besniacej hospodárskej krízy. S pomocou výbojnej sestry Mary sa pretĺka mnohými zamestnaniami, stretáva rôznorodých ľudí, potýka sa s problémami a zažíva prapodivné situácie, na ktoré sa však nikdy nezabudne pozerať s humorom...... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Anybody can do anything


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mary a ja. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

MoniMonika
05.05.2024 4 z 5

"Kdokoli může dělat cokoli" od Betty MacDonaldové je autobiografický román plný humoru a optimismu, který nás zavede do doby hospodářské krize v 30. letech 20. století. Betty se po rozvodu vrací se svými dvěma dcerami do rodného Seattlu, kde musí čelit výzvám spojeným s novým začátkem. Její příběh je plný vtipných a dojemných momentů, které ukazují, že i v těžkých časech lze najít radost a humor.

Betty si hledá různé práce, aby uživila svou rodinu, a přitom znovu nachází pevné pouto se svými sourozenci a rodiči. Kniha nás provádí pestrými postavami a situacemi, které nám připomenou, že život je plný nečekaných zvratů, ale také příležitostí. Humor Betty MacDonaldové je nakažlivý, což činí její příběh inspirativním a současně povznášejícím. Její odvaha a vytrvalost čelit životním výzvám je osvěžující a poskytuje naději, že i my můžeme překonat obtíže s úsměvem na tváři.

Tento román je nejenom zábavným čtením, ale také inspirací k tomu, abychom si uvědomili hodnotu rodiny a podpory ve chvílích, kdy se zdá, že je všechno ztraceno. "Kdokoli může dělat cokoli" je příběhem o odolnosti lidského ducha a síle překonat jakoukoli překážku. Pokud hledáte knihu, která vás rozesměje a zároveň povzbudí, tato by neměla chybět ve vaší knihovně.

p.stranska
23.12.2023 1 z 5

Nedočteno. Narozdíl od Vejce a já mě tohle vůbec nebavilo. Nepřišlo mi to vtipné, spíš otravné a nudné. Holt kdokoli nemůže číst cokoli.


mia.com
27.09.2022 4 z 5

Opet hezke povidani. Autorka obdivuhodne s lehkosti a jemnym humorem popisuje vlastne dost narocny zivot behem krize tricatych let.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mary a ja v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených420x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených29x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x