Vzpoura na Nexu přehled

Vzpoura na Nexu
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347731/bmid_vzpoura-na-nexu-RNj-347731.jpg 3 38 38

Mass Effect: Andromeda série

1. díl >

... když mu přitom na bedrech leží osud tisíců kolonistů? Jedna galaxie už je rasám Rady malá a stačí jedna lidská vizionářka, aby se do pohybu uvedl šílený projekt: stavba obří vesmírné stanice, která by zvládla dopravit do sousední galaxie osadníky a položila základy nové kolonii, na které by se podílely všechny rasy Mléčné dráhy. O šest století později stanice Nexus konečně dorazila ke svému cíli a začíná oživovat svou klíčovou posádku. Šéfka bezpečnosti Sloane Kelly se však z kryostáze neprobouzí do atmosféry nadšeného očekávání, ale do noční můry plné plamenů a smrti. Nexus je kriticky poškozený, dost možná pod útokem nepřátel, a Sloane se může jen pokoušet zachránit, co se dá, a doufat, že se celá stanice nerozpadne dřív, než vůbec z Andromedy uvidí jedinou hvězdu. A s ubíhajícími dny a týdny je situace je čím dál horší. Nexus drží ve svých spárech podivná pavučinová Zkáza táhnoucí se volným vesmírem. Čtyři archy s desítkami tisíc kolonistů, které měly Nexus doprovázet, jsou podle všeho nenávratně ztraceny. Tzv. „zlaté světy“, planety podle všech předběžných průzkumů ideální k osídlení, jsou mrtvé. Zásoby a laboratoře Nexu zničila havárie, která připravila o život i vrchní velení, a tak na celou stanici kromě Sloane dohlíží jen duo úředníků a šéfka inženýrů. Těch pár set členů posádky probuzených kvůli opravám stanice pomalu zachvacuje frustrace, protože naděje i přídělů ubývá… a navzdory veškerým Sloaniným snahám se nepokoje šíří. Schyluje se ke vzpouře, která dost možná zničí sen o životě v Andromedě ještě dřív, než vůbec začal.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print

Nexus Uprising, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpoura na Nexu. Přihlašte se a napište ho.

ArkAngel
14.02.2023 2 z 5

Představte si, že ve vesmírné arše letíte spolu s dalšími sto tisíci jedinci kolonizovat neprozkoumanou galaxii, nastanou potíže a nějaké jedince napadne vzbouřit se a tak se začnete zabíjet navzájem. Vzhledem k tomu, že cesta zpátky není a počet dobrovolníků je limitován, logiku to příliš nemá. K postavám jsem si vztah vytvořil prakticky nulový a dialogy občas i celkem skřípaly. Asi je to další důvod, proč si Andromedu nezahrát, jelikož mne její svět zatím celkem zklamal.

Turlogh
30.09.2021 2 z 5

Pokus o sci-fi román, který je celkem o ničem.... Nexus postihne katastrofa a jeho posádka, namísto aby spolupracovala a zachránila co se dá, si jde navzájem po krku a likviduje úspěšně zbytek stanice Nexus. Nakonec mi nebyla sympatická ani jedna strana, nic pozitivního a celkem mně děj románu dost točil. Tomu odpovídá i mé hodnocení. Howgh.

Radesan
13.08.2021 1 z 5

Jak jsem se na to těšil po dočtení prvních knihy týkajících se půdovní trilogie, jak dlouho jsem si "ňahňal" to potěšení až začnu číst...... tak zhruba od poloviny knihy přišel poprvé v mém životě pocit, že se kopu násilím do dočtení. Jak pár lidí podotklo, je to zbytečně dlouhé, natahované a působí to na mne tak, že aby byl dosažen počet stran, je tam hrozně moc omáčky okolo, která mi spíše škodila. Opravdu první kniha a ještě k tomu z mé srdcové záležitosti.... u které jsme se nutil dojet až do konce. Hvězdu za to, že má člověk jiný pohled na spoustu postav z Andromedy a lépe chápe jejich motivy.

Kniha Vzpoura na Nexu v seznamech

Autoři knihy