Matčina panenka přehled

Matčina panenka
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477182/bmid_matcina-panenka-7I6-477182.jpg 4 251 251

Mirabelle žije v domě se zabedněnými okny a zamčenými dveřmi. Nikdy se nepodívala ven, protože jí to Matka nedovolí. A ta přece všechno dělá pro její dobro. Miluje Mirabelle jako svoji panenku. A tak ji obléká do hezkých šatiček, maluje jí tvář a češe vlasy. Ke třináctým narozeninám jí dokonce přinese speciální dárek – mladší sestřičku Clarabelle, kterou zachránila z vnějšího světa. Mirabelle ale dojde, že Clarabelle ji má nahradit. Ona už je totiž velká, šaty jí nepadnou tak dobře jako kdysi a Matka není spokojená. Jenomže Clarabelle tvrdí, že se ve skutečnosti jmenuje Emma. Navíc se nezdá, že by měla radost, že ji Matka do domu přivedla. Chce svou skutečnou maminku. Mirabelle postupně zjišťuje, že její soužití s Matkou není tak normální, jak si vždy myslela... a že život panenky nebývá nikdy dlouhý.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Domino

Mother Loves Me, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matčina panenka. Přihlašte se a napište ho.

Lucciella_L
17.11.2024

Je normální říkat milované mamince "Matko"? A je normální svou dcerku líčit, česat, oblékat do kanýrků a nazývat jí panenkou?

Mirabelle nezná svět venku, protože má smrtelnou alergii na slunce. Nezná jiné osoby, protože má svou Matku. Jenže Mirabelle dospívá, slaví 13. narozeniny a pomalu se mění v ženu. Proto jí dá Matka originální dárek - Clarabelle, novou "panenku".

Ačkoliv Mirabelle žije v izolaci, není hloupá a začínají jí hlavou běžet různé myšlenky a s tím souvisí i různé činy.

Matka je typická postava z hororu - člověk ji bací lopatou a ona se vyhrabe z hrobu. Bodne jí nožem a ona se vrátí oknem. Tenhle boj má jen jednoho vítěze.....

marie8567
06.08.2024 5 z 5

Fuuuuuu.......jeste ted mam husi kuži s přiběhu....no uvidite sami.......a MATKA není magor.....je mnohem víc......postupně vidite úžasný rozvoj její.....osobnosti ....který dokazuje ŽE NE VSUCHNI JSOU NORMALNI!

Ísačop
09.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Jako jo, dost dobrý čtení.
Nevím proč to má tak relativně nízké hodnocení.

Přečteno na jeden zátah, místy jsem nedýchala, jestli se Polly podaří utéct. Matka byla řádný magor a jen její šílenství ji drželo na nohou i když byla zraněná.

Jo, místy to byla divočina, ale vůbec ničemu to nevadilo.

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021

Kniha Matčina panenka v seznamech

tajemství psychologické thrillery matky a dcery thrillery pro ženy zmizení dětí

Abby Davies
britská, 1984