Máte problémy s váhou? přehled

Máte problémy s váhou?
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57080/mate-problemy-s-vahou-57080.jpg 5 7 7

Každý druhý Evropan má problémy s váhou. Autor zde vysvětluje různé významové roviny nadváhy a podváhy - od izolačního pancíře až k tlouštce ze žalu, a osvětluje jejich symboliku. Způsob jak naložit s problémy, které nám působí naše váha, vyvolává nový postoj k vlastním kilogramům. Pochopení individuální problematiky otevírá šanci, jak s těmito kily účinně zatočit, a to nejen v tělesné, ale i mnohem smysluplněji v duchovní a duševní rovině.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)

Gewichtsprobleme, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Máte problémy s váhou?. Přihlašte se a napište ho.

knihyKeMne
03.01.2021 5 z 5

Hlavní náplň knihy tvoří ucelené povídání na téma jídlo, jedení, způsoby jedení, preference určitých jídel, historický pohled na tvar postavy, to vše z hlediska psychologie. Rozhodně to není klasická příručka, jak zhubnout. Autor si hraje s jazykem (klobouk dolů překladateli) a nastiňuje možné důvody, proč jíme tak jak jíme, a kde může být problém. Ale pouze naznačuje, ukazuje možné cesty, ale nic nevnucuje a nevysvětluje (rozhodně žádný styl amerických autorů), člověk jen dostává možné tipy k zamyšlení. Jak s nimi naloží a jak moc hlavně bude sám k sobě upřímný, je už zcela na něm.

Dozvíme se tedy nosnou myšlenku, že nadváha kompenzuje nějakou duševní potřebu. Druhá, podstatně tenčí část knihy, nastiňuje, jak s tímto poznáním naložit. Jakožto zcela individuální záležitost nenabízí žádný přesný recept, ale cestu, jak se k takovému receptu sám propracovat. Úžasná kniha.

Vítr
21.12.2017 4 z 5

Když si koupíš sříň z IKEA, buď si jistý, že ti do roka zůstane rozpadlý šuplík v ruce.

kate_knih
09.05.2017 5 z 5

Některé pasáže jsou složité k pochopení, musela jsem je přečíst vícekrát. Ale je to přesně kniha, kterou jsem hledala. Doporučuji těm, kteří chtějí vědět něco více o tom jak moc ovlivňuje psychika náš zevnějšek atd.

Kniha Máte problémy s váhou? v seznamech